Marea Britanie a impus cele mai severe restricții de călătorie pentru șase țări din Africa

Marea Britanie a impus cele mai severe restricții de călătorie pentru șase țări din Africa

Realizator: Nicoleta Turcu – Marea Britanie a impus, acum o oră, cele mai severe restricții de călătorie pentru șase țări din Africa. Este o măsură de răspuns la o nouă tulpină a coronavirusului, identificată în Africa de Sud, despre care se crede că ar fi cea mai contagioasă de până acum. Există temeri și că noua tulpină ar fi rezistentă la vaccinurile disponibile. Corespondenta RRA la Londra, Aura Neag, relatează.
Reporter: Autoritățile medicale din Marea Britanie se declară îngrijorate de noua mutaţie a coronavirusului și au sfătuit oamenii politici să impună imediat restricții de călătorie pentru cetățenii din șase țări africane, unde această tulpină a fost identificată. Este vorba de Africa de Sud, Namibia, Zimbabwe, Botswana, Lesotho și Eswatini. Cetățenii acestor țări nu mai au acces în Marea Britanie, iar britanicii care se întorc din aceste țări sunt preluați de la aeroport și duși în carantină instituționalizată, timp de 10 zile. Ministrul britanic al transporturilor, Grant Shapps, a explicat presei urgența acestor măsuri.
Grant Shapps: Această variantă a virusului este cea mai îngrijorătoare de până acum. Toată experiența cu coronavirus ne indică faptul că este cel mai bine să acționezi rapid și hotărât, să stabilești cum interacționează mutaţia cu vaccinul și diferite tratamente, cât de transmisibil este.
Reporter: Grant Shapps spune că este inevitabil că această tulpină va ajunge în cele din urmă și Marea Britanie și probabil în întreaga lume, însă aceste restricții dau timp autorităților să se pregătească și să afle informații suplimentare despre noua mutaţie./rpatulea/ilapadat

Sursa: rador.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia