Marea Britanie a început livrarea vehiculelor blindate în Ucraina VIDEO

Marea Britanie a început livrarea vehiculelor blindate în Ucraina VIDEO

„Mai multe provizii occidentale au ajuns în Ucraina. Aici vedem un Husky Tactical Support Vehicle (International MXT-MV MRAP) furnizat de Marea Britanie, acum în serviciu”, a scris Ukraine Weapons Tracker.

Marea Britanie anunţase sâmbătă, 9 iunie, că va trimite 120 de vehicule blindate şi noi sisteme de rachete anti-navă pentru a sprijini Ucraina,

Dintre acestea, 80 sunt vehicule blindate Mastiff, Husky şi Wolfhound, concepute pentru a transporta personal într-o zonă de luptă. Alte 40 de vehicule au fost adaptate pentru recunoaştere pe câmpul de luptă şi în alte scopuri conform ZN .

Potrivit oficialilor britanici, noul ajutor se adaugă la echipamentele militare de înaltă calitate în valoare de 100 de milioane de lire sterline anunţate ieri, inclusiv mai multe rachete antiaeriene Starstreak, alte 800 de rachete antitanc şi muniţii de înaltă tehnologie pentru lovituri de precizie.

Primul ministru confirmase, de asemenea, un sprijin economic suplimentar, garantând o sumă suplimentară de 500 de milioane de dolari [385 de milioane de lire sterline] în cadrul împrumuturilor acordate Ucrainei de Banca Mondială, ceea ce face ca garanţia noastră totală pentru împrumuturi să ajungă la 1 miliard de dolari. Această sumă se adaugă la cele 394 de milioane de lire sterline pe care Regatul Unit le-a oferit sub formă de granturi şi va contribui la asigurarea în continuare a serviciilor umanitare vitale pentru ucraineni.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria