Marea Britanie anunţă, la rândul ei, ''boicotul diplomatic'' al JO de la Beijing

Marea Britanie anunţă, la rândul ei, ''boicotul diplomatic'' al JO de la Beijing

Premierul britanic Boris Johnson a anunţat, miercuri, la rândul său "un boicot diplomatic" al Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing, la care "niciun ministru" al guvernului său nu prevede să se deplaseze, informează AFP.

Statele Unite şi Australia au anunţat deja o măsură similară pentru aceste Jocuri, care vor debuta pe 4 februarie.

"Va exista efectiv un boicot diplomatic al Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing", a declarat Boris Johnson la reuniunea săptămânală din Parlament, subliniind că boicotul sportiv "nu este politica" guvernului său.

În faţa deputaţilor, şeful guvernului conservator a subliniat că Londra ridică constant problema respectării drepturilor Omului de către regimul chinez de la Beijing, în special a tratamentului aplicat minorităţii musulmane uigure.

"Noi ridicăm constant aceste subiecte părţii chineze, eu însumi preşedintelui chinez Xi când i-am vorbit recent", a declarat Boris Johnson.

Anunţul deciziei americane a provocat furie la Beijing, în timp ce decizia de boicot a Australiei a fost tratată cu indiferenţă, diplomaţia chineză subliniind că "nimănui nu-i pasă" dacă guvernul de la Canberra va trimite sau nu reprezentanţi oficiali.
AGERPRES (AS/autor: Vlad Constantinescu, editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante