Marea Britanie: Deputata laburistă Jo Cox contactase poliția după ce a primit amenințări

Marea Britanie: Deputata laburistă Jo Cox contactase poliția după ce a primit amenințări

Jo Cox, deputata laburistă britanică pro-UE, împușcată mortal în stradă joi în circumscripția sa electorală, contactase anterior poliția după ce a primit o serie de 'mesaje rău intenționate', iar un bărbat a fost arestat în luna martie în legătură cu această anchetă, relatează Reuters.

Poliția a precizat că bărbatul arestat în martie nu este același individ în vârstă de 52 de ani care se află în prezent în arest în West Yorkshire după ce a fost reținut în apropiere de locul crimei.

'Ofițerii au primit o plângere de la deputata Jo Cox în legătură cu mesaje rău intenționate care o vizau, iar în martie 2016 poliția a arestat un bărbat în legătură cu această anchetă', a precizat poliția. 'Bărbatul a primit atunci un avertisment din partea poliției', a precizat sursa citată.

Deputata britanică pro-UE Jo Cox, în vârstă de 41 de ani, membră a Partidului Laburist (de opoziție), a murit după ce a fost atacată joi la Birstall , în nordul Angliei, cu o săptămână înainte de referendumul din 23 iunie privind oportunitatea ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Ambele tabere în referendumul privind un eventual Brexit și-au suspendat campaniile după atac.

Potrivit unui grup de apărare a drepturilor civile, presupusul ucigaș al deputatei laburiste britanice pro-UE era un "susținător fervent" al unui grup neonazist cu sediul în Statele Unite. Southern Poverty Law Centre a precizat că atacatorul, identificat de mass-media britanice ca Thomas Mair, avea o "lungă istorie cu naționalismul alb".

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante