Marea Britanie: Dovezi privind faptul că civilii au fost ţinte ale forţelor ruse în nordul Ucrainei

Marea Britanie: Dovezi privind faptul că civilii au fost ţinte ale forţelor ruse în nordul Ucrainei

Ministerul britanic al apărării a informat că retragerea forţelor ruse din nordul Ucrainei a lăsat dovezi conform cărora civilii au fost luaţi drept ţinte în mod disproporţionat, transmite duminică dpa.

"Plecarea Rusiei din nordul Ucrainei lasă dovezi ale ţintirii disproporţionate a necombatanţilor, printre care prezenţa gropilor comune, folosirea fatală a ostaticilor ca scuturi umane şi minarea infrastructurii civile", a comunicat ministerul britanic într-o actualizare a informaţiilor sâmbătă.

Buletinul informativ afirmă că forţele ruse au folosit dispozitive explozive improvizate pentru "a provoca victime, a scădea moralul şi a restricţiona libertatea de mişcare a ucrainenilor", adăugând că ele au atacat, de asemenea,"ţinte de infrastructură cu un risc ridicat de vătămare colaterală a civililor, inclusiv un rezervor de acid azotic din Rubijne".

O unitate de depozitare care conţinea acid azotic, aflat în apropierea oraşului Rubijne din estul Ucrainei, afectat de conflict, a fost după cât se pare avariată de bombardamente.

Guvernatorul din Lugansk, Serhii Haidai, a spus că a fost vorba de bombardamente ruseşti. Pe de altă parte, separatiştii pro-ruşi din Lugansk au dat vina pe forţele ucrainene pentru accidentul chimic.

Informaţiile nu au putut fi verificate independent.

Acidul azotic poate elibera vapori nocivi pentru sănătate. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”