Marea Britanie este prudentă în ce privește contraofensiva anunţată de Kiev împotriva trupelor ruse

Marea Britanie este prudentă în ce privește contraofensiva anunţată de Kiev împotriva trupelor ruse

Şeful diplomaţiei britanice James Cleverly s-a arătat prudent marţi, declarând că ofensiva ucraineană anunţată pentru a face ca trupele ruse să se retragă din teritoriile ocupate ar putea să nu fie ”decisivă”.

James Cleverly, șeful diplomației britanice

Aflat într-o vizită la Washington, Cleverly a pledat din nou pentru susţinerea pe termen lung a Ucrainei pentru a ajuta Kievul să lupte împotriva forţelor ruse, dar a avertizat împotriva tuturor aşteptărilor nerealiste în legătură cu această contraofensivă anunţată.

Ucrainenii ”s-au dovedit a fi foarte, foarte eficienţi în ceea ce priveşte apărarea ţării lor, dar trebuie să recunoaştem că s-ar putea să nu existe un progres simplu, rapid şi decisiv”, a afirmat ministrul britanic de externe într-un discurs rostit la think tank-ul Atlantic Council.

”Trebuie să fim realişti. Asta este lumea reală, nu un film de la Hollywood”, a remarcat el, adăugând că se aşteaptă la o ”escaladare verbală” din partea preşedintelui rus Vladimir Putin.

Kievul susţine de mai multe luni că pregăteşte să desfăşoare o vastă contraofensivă de ”primăvară” împotriva trupelor ruse în teritoriile ocupate în estul şi sudul ţării, cerând mai mult ajutor militar din partea Occidentului pentru a face aceasta.

Rusia a lansat o invazie în Ucraina în februarie 2022. Forţele ucrainene au respins o tentativă de cucerire a Kievului, dar de atunci luptele s-au împotmolit, notează AFP.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Va fi asfaltat cel mai vechi drum din țară, o variantă mai scurtă cu 30 de km la Valea Oltului!

2 Florin Călinescu, dividende de peste un milion de lei...

3 Foarte interesante amănunte...

4 VIDEO Ultimele imagini cu Putin, la slujba de Paște...

5 O femeie indiană și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o la „relații sexuale împotriva naturii cu orice bărbat, femeie sau animal”