Marea Britanie: Începe campania pentru alegerile anticipate; Johnson îl compară pe Corbyn cu Stalin

Marea Britanie: Începe campania pentru alegerile anticipate; Johnson îl compară pe Corbyn cu Stalin

Prim-ministrul britanic Boris Johnson l-a comparat pe liderul opoziţiei laburiste, Jeremy Corbyn, cu dictatorul sovietic Iosif Stalin, într-un articol de opinie cu ocazia lansării campaniei sale pentru alegerile legislative, publicat miercuri în Daily Telegraph, transmite AFP.

În prima zi a campaniei oficiale pentru scrutinul de pe 12 decembrie, l-a acuzat pe Jeremy Corbyn că detestă 'atât de visceral profitul, încât va distruge chiar bazele prosperităţii ţării noastre'.

'Ei pretind că această ură este îndreptată doar spre anumiţi miliardari - şi arată cu degetul cu o plăcere revanşardă nemaivăzută de când Stalin i-a persecutat pe culaci', a mai scris Johnson, făcând referire la ţăranii înstăriţi decimaţi sub regimul stalinist.

În acelaşi articol, Boris Johnson spune că vrea 'să încurajeze zecile de mii de companii britanice, fie ele mari sau mici', în faţa voinţei laburiştilor 'de a distruge pe toată lumea sub impozite'.

Programul lui Jeremy Corbyn, unul dintre cele mai la stânga din ultimii ani în Marea Britanie, prevede renaţionalizarea a numeroase companii, o creştere a salariului minim şi reducerea duratei medii săptămânale de lucru la 32 de ore, măsuri ce ar urma să fie finanţate printr-o creştere a impozitelor aplicate celor mai bogaţi britanici.

Laburiştii vor 'să frâneze afacerile, să frâneze investiţiile şi, cel mai rău, să frâneze Brexitul', a mai acuzat Boris Johnson.

Jeremy Corbyn i-a replicat imediat pe Twitter : 'Absurdităţile pe care le pot emite ultra-bogaţii pentru a evita să plătească impozite puţin mai mari...'.

Premierul Boris Johnson va merge miercuri la Palatul Buckingham pentru a-i cere suveranei să dizolve parlamentul, a cărui divizare a împiedicat până acum ieşirea ţării din UE, votată de 52% dintre britanici la referendumul din 2006, dar amânată deja de trei ori.

Sondajele îl plasează constant în frunte pe conservatori, cu un avans de circa 10 puncte.

Boris Johnson intenţionează să se prezinte drept singurul care poate pune în aplicare Brexit-ul la data prevăzută, 31 ianuarie 2020, în timp ce Jeremy Corbyn va insista că doar el va putea obţine de la Bruxelles un acord de Brexit care să respecte drepturile lucrătorilor, pe care să-l supună apoi unui referendum în care să existe şi opţiunea rămânerii în Uniunea Europeană.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 A murit Peter Imre, fostul ginere al lui Meleșcanu

2 „Am primit peste o mie de cereri în căsătorie” / Cine este ucraineanca

3 Documente secrete / „Putin gândește puțin și e disperat. Se teme de pericolul unei victorii ucrainene”

4 VIDEO „Acei băieți au văzut mai mulți sâni decât am văzut eu în toată viața mea” / Influenceriță pe TikTok a fost arestată pentru pornografie

5 VIDEO Priviți, „dihăniile HIMARS” au distrus două depozite strategice ale rușilor!