Marea Britanie: Intrusul care a intrat în ziua de Crăciun în Castelul Windsor, unde se afla regina Elisabeta a II-a, a fost inculpat

Marea Britanie: Intrusul care a intrat în ziua de Crăciun în Castelul Windsor, unde se afla regina Elisabeta a II-a, a fost inculpat

Jaswant Singh Chail a fost inculpat în baza Articolului 2 al ,,Treason Act” din 1842, care pedepseşte tentatve de ,,rănire sau vătămare a Majestăţii Sale” şi prevede fie o pedeapsă cu închisoarea, fie exilul pe o perioadă de şapte ani.

El a fost inculpat, de asemenea, de ameninţare cu moartea şi cu privire la deţinere ilegală de armă, anunţă într-un comunicat Metropolitan Police, informează News.ro.

Tânărul, în prezent încarcerat, urmează să ajungă pe 17 august la Magistrates' Court din Londra. Locuitor al Southamptonului, în sudul Angliei, el a fost arestat pe 25 decembrie, către ora locală 8.30 (10.30. ora României), la câteva momente după ce a pătruns pe teritoriul castelului, care a devenit în ultimii ani principala reşedinţă a reginei.

Suverana, în vârstă de 96 de ani, petrecerea Crăciunul la Windsor, primul după moartea prinţului Philip, după ce a renunţat să se ducă, ca de obicei, la reşedinţa sa de la Sandringham, în estul Angliei, din cauza unei intensificări a pandemiei covid-19. Bărbatul a fost internat atunci la psihiatrie.

Poliţia nu a oferit marţi informaţii despre starea psihologică a acestuia.

Tabloidul The Sun a publicat imagini dintr-o înregistrare video postată pe contul de Snapchat al suspectului cu câteva minute înainte de faptă. El purta un hanorac negru cu glugă şi o mască albă, agita o arbaletă şi spunea că ,,îmi pare rău pentru ceea ce-am făcut şi ceea ce-am să fac. Voi încerca să o asasinez pe regina Elizabeth”.

El face trmiteri la seria Star Wars, se prezintă drept un indian sikh şi spune că vrea să-şi ia ,,revanşa” pentru masacrarea în 1919, de către trupe britanice, a unor manifestanţi în India.

Încercări de pătrundere în Windsor, dar şi în Palatul Buckingham, reşedinţa reginei din centrul Londrei, nu sunt ieşite din comun.Cea mai spectaculoasă a avut loc în 1982, la Buckingham, când Michael Fagan, în vârstă de 30 de ani, a reuşit să-şi croiască drum până în dormitorul reginei, care se afla în pat.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia