Marea Britanie: Liderul Partidului Laburist, Jeremy Corbyn, se opune organizării unui nou referendum privind Brexit-ul

Marea Britanie: Liderul Partidului Laburist, Jeremy Corbyn, se opune organizării unui nou referendum privind Brexit-ul

Jeremy Corbyn, liderul Partidului Laburist, principala formaţiune de opoziţie din Marea Britanie, s-a declarat duminică împotriva organizării unui nou referendum privind Brexit-ul, însă a promis că va respecta opinia majorităţii membrilor partidului său, reunit timp de patru zile la Liverpool în congresul său anual, relatează AFP şi Reuters.

"Nu cer un nou referendum", a declarat liderul opoziţiei britanice într-un interviu acordat Sunday Mirror. "Cel mai bun mod de a rezolva această situaţie este convocarea de alegeri legislative", a spus el, adăugând că va respecta "ce se va decide în cadrul acestui congres".

El a anunţat că un vot pe această temă va avea loc înainte de încheierea acestei reuniuni, care se va desfăşura până miercuri, dar a subliniat că problema care urma să fie supusă dezbaterii laburiştilor nu a fost încă definită.

Jeremy Corbyn a evitat anterior acest subiect sensibil. El a reamintit duminică pentru BBC că 40% din alegătorii laburişti au votat în favoarea Brexit-ului la referendumul din iunie 2016.

"Noi am prefera alegeri legislative şi apoi vom putea negocia viitoarea noastră relaţie cu Europa, însă trebuie să vedem ce rezultat va avea congresul", a declarat el pentru BBC, spunând că Partidul Laburist este gata să voteze împotriva oricărui acord.

"Vom vota împotriva acordului în cazul în care nu va îndeplini solicitările noastre ca guvernul, dacă mai este încă în funcţie, să meargă direct la masa negocierilor şi, dacă vor fi alegeri generale şi noi vom fi la putere, vom merge direct la masa negocierilor", a mai spus Jeremy Corbyn.

Un sondaj YouGov pentru The Observer, publicat duminică, arată că 86% dintre membrii Partidului Laburist susţin organizarea unui referendum asupra rezultatului final al negocierilor cu privire la Brexit, în timp ce 8% se opun.

Duminică este programat un marş la Liverpool ca parte a campaniei People's Vote (Votul poporului) la care se vor alătura activişti de stânga, chemând la un vot asupra rezultatului final al negocierilor privind Brexitul - de fapt, un al doilea referendum asupra acordului de ieşire din UE.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina