Marea Britanie: Majoritatea britanicilor vor ca May să rămână premier cel puțin până la finalizarea Brexit-ului (sondaj)

Marea Britanie: Majoritatea britanicilor vor ca May să rămână premier cel puțin până la finalizarea Brexit-ului (sondaj)

Șase din zece britanici vor ca premierul Theresa May să rămână în funcție până la finalizarea Brexit-ului, a relevat luni un sondaj de opinie ORB realizat pentru The Telegraph, potrivit Reuters.

Sondajul, realizat în weekend-ul de după discursul lui May la conferința anuală a Partidului Conservator, arată că 57% dintre votanți își doresc ca premierul să rămână în funcție cel puțin până când negocierile privind Brexit-ul se vor încheia în martie 2019.

Numai unul din cinci intervievați, în acest sondaj realizat în rândul a peste 2.000 de persoane, consideră că ministrul de externe Boris Johnson ar fi un mai bun înlocuitor al lui May.

Încercarea Theresei May de a-și reafirma autoritatea a fost obstrucționată săptămâna trecută, când discursul său a fost întrerupt de accese de tuse și de ironii.

Discursul a venit la doar câteva luni după alegerile anticipate din iunie, în urma cărora Partidul Conservator pe care îl conduce a pierdut majoritatea în Parlament, cu câteva zile înainte de începerea oficială a negocierilor privind Brexit-ul cu Uniunea Europeană.

Totuși, sondajul ORB de luni arată că doar 46% dintre votanți sunt de părere că May "nu este potrivită să conducă" și 43% nu sunt de acord cu discursul său. Sprijinul pentru Partidul Conservator este în prezent la 40% în sondajele de opinie, a mai scris The Telegraph.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...