Marea Britanie: Ministrul mediului, Michael Gove, candidat la şefia conservatorilor, recunoaşte că a prizat cocaină

Marea Britanie: Ministrul mediului, Michael Gove, candidat la şefia conservatorilor, recunoaşte că a prizat cocaină

Ministrul britanic al mediului, Michael Gove, unul din principalii candidaţi la succesiunea premierului Theresa May, a recunoscut că a prizat cocaină, exprimându-şi 'regretul profund' pentru că a recurs la acest drog în câteva ocazii, transmit Reuters şi PA.

Cotidianul The Daily Mail îl citează pe Gove cu declaraţia că a prizat cocaină la câteva reuniuni sociale pe când era un tânăr jurnalist.

'A fost o greşeală. Privesc în urmă şi îmi spun că vreau să nu fi făcut asta', a spus Gove. 'S-a întâmplat acum 20 de ani şi da, a fost o greşeală. Dar nu cred că greşelile din trecut te descalifică', a adăugat el.

Michael Gove a mai spus că speră că această dezvăluire nu îl va împiedica să fie desemnat viitorul prim-ministru.

'Desigur, le va reveni colegilor mei din parlament şi membrilor Partidului Conservator să decidă acum dacă ar trebui să devin lider', a afirmat el. 'Cred că toţi politicienii au vieţi dinainte de intrarea în politică', a mai spus Gove.

Theresa May a demisionat vineri de la conducerea Partidului Conservator, declanşând în mod oficial competiţia pentru succesiunea sa.

Ministrul educaţiei, Damian Hinds, şi-a declarat sprijinul faţă de campania lui Gove, devenind al doilea membru al actualului cabinet care îl susţine pe acesta.

Dezvăluirea lui Gove survine după ce un al candidat conservator, Rory Stewart, a recunoscut că a fumat opiu la o nuntă în Iran, afirmând că a comis 'o greşeală prostească'

Aspiranţii la şefia Partidului Conservator trebuie să-şi confirme candidaturile până luni, urmând ca procedura de selecţie să se încheie până la sfârşitul lui iulie.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Foarte interesant! / Nicio ieșire, pe micul ecran, a unui ex-șef de serviciu de informații nu este întâmplătoare…

3 Cere șpăgile înapoi! / Aici s-a ajuns! Ca el sunt mii în România! / 3000 de euro angajarea, muncă la vilă, etc...

4 LARICS / Ungaria trage preşul de sub picioarele României

5 Făbricuța de tutișoare a României / Azi, Dana Budeanu, de care a ajuns să râdă și Mândruță!