Marea Britanie: O infirmieră, inculpată pentru uciderea a opt nou-născuţi

Marea Britanie: O infirmieră, inculpată pentru uciderea a opt nou-născuţi

O infirmieră de la spitalul din Chester, vestul Angliei, a fost arestată şi acuzată joi de opt crime şi de zece tentative de ucidere a unor nou-născuţi, a declarat poliţia locală într-un comunicat, potrivit AFP.

"Parchetul a autorizat poliţia din Cheshire să o pună sub acuzaţie pentru crimă pe o angajată din sistemul medical, în cadrul unei anchete în curs de desfăşurare asupra unui număr de decese în rândul nou-născuţilor" de la secţia de neonatologie a spitalului din Chester, se precizează în comunicatul amintit.

Lucie Letby, o infirmieră în vârstă de 30 de ani, este acuzată de 8 crime şi de 10 tentative de crimă care au avut loc "în perioada iunie 2015 - iunie 2016", a precizat poliţia locală.

Tânăra, care fusese arestată, însă eliberată, în 2018 şi 2019, a fost "arestată din nou marţi, pe 10 noiembrie, şi de atunci pusă sub acuzare".

Ea va apărea joi în faţa tribunalului din Warrington, o localitate situată la aproximativ 30 de kilometri de Chester.AGERPRES/ (AS - autor: Ana Bîgu, editor: Mihaela Moise, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina