Marea Britanie: Patru bărbați, condamnați la închisoare pe viață pentru pregătirea unui 'atac terorist'

Patru bărbați care au planificat un 'atac terorist' împotriva poliției și a armatei britanice au fost condamnați joi la închisoare pe viață de către tribunalul londonez din Old Bailey, relatează AFP.

Cei patru fuseseră arestați în luna august anul trecut, autoritățile temându-se de un atac iminent. O bombă și cuțite cu inscripția 'kafir' (necredincios) au fost descoperite în vehiculul unuia dintre ei.

Un agent al serviciului de informații britanic MI5 a făcut această descoperire în timp ce încerca să plaseze microfoane în mașina suspectului.

Naweed Ali, 29 de ani, Khobaib Hussain, 25 de ani, Mohibur Rahman, 33 de ani, și Tahir Aziz, 38 de ani, au negat că ar fi pregătit un atentat. Ei au susținut că armele descoperite în mașină au fost plasate acolo de agentul MI5. Acesta din urmă a fost audiat timp de 12 zile de către instanța de judecată și a respins toate acuzațiile formulate la adresa sa. După 22 de ore de deliberări, cei patru bărbați au fost găsiți în unanimitate vinovați de 'pregătirea unui atac terorist'.

Naweed Ali și Khobaib Hussain au mai fost condamnați pentru fapte similare în 2012 după ce participaseră la o tabără de antrenament în Pakistan.

Ei au fost închiși în aceeași unitate cu Mohibur Rahman, încarcerat pentru posesie de documente ale Al-Qaida în care se explica modul de fabricare a explozibililor. Împreună, cei trei deținuți au început să elaboreze un plan pentru un viitor atentat.

'Este a doua oară când trei dintre acești indivizi sunt condamnați pentru fapte de terorism, după ce au pregătit atentate', a reacționat Matt Ward, șeful unității de combatere a terorismului din regiunea West Midlands, unde cei patru bărbați au fost arestați. El le-a cerut autorităților să facă mai mult pentru a preveni riscul de atacuri.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 UPDATE / Raed Arafat, șeful DSU, a afirmat, într-o declarație oficială, că informația prezentată de Digi 24 este…

2 COVID-19 a suferit 10 mutaţii / Tinerii nu sunt imuni la coronavirus

3 ULTIMA ORĂ / Guvernul a modificat statutul poliţiştilor şi militarilor: se întrerup concediile de odihnă, se sus…

4 Masonul din spatele birtului care a vândut statului 1,7 milioane de măști a încheiat 16.290 de contracte cu st…

5 Crucea Roșie a importat un milion de măști ca să le doneze. Statul le-a blocat în vamă / „I-au pus cu capul pe c…

recomandări

Te ia DNA: Chiru Cristian Florin

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

În California, câinii fac surfing