Marea Britanie: Restricţii anticoronavirus reintroduse sau prelungite în localităţi din Scoţia şi zona Manchester

Marea Britanie: Restricţii anticoronavirus reintroduse sau prelungite în localităţi din Scoţia şi zona Manchester

Restricţii care limitează interacţiunile sociale au fost reintroduse miercuri la Glasgow şi în vestul Scoţiei, iar în două localităţi din zona Manchester au fost prelungite pentru a lupta împotriva unei noi creşteri a numărului de infectări cu coronavirus, transmite AFP.

În Scoţia, măsurile au intrat în vigoare la miezul nopţii şi afectează circa 800.000 de locuitori. Aceştia au interdicţie să primească vizite sau să meargă ei înşişi în vizită la alte familii, după ce marţi au fost raportate 66 de cazuri noi de infectare în zonă, potrivit şefei guvernului scoţian, Nicola Sturgeon.

'Se pare că transmiterea (virusului) se face în interiorul şi între familii, mai degrabă decât în puburi şi restaurante', a afirmat ea, precizând că peste o săptămână se va face o evaluare a măsurilor.

Pe de altă parte, Scoţia a decis să impună o carantină de două săptămâni persoanelor care vin din Grecia, din cauza înmulţirii cazurilor importate din insulele elene.

Într-o altă provincie britanică, Anglia, guvernul de la Londra a decis în cele din urmă, la presiunea unor aleşi locali, să menţină în zona Manchester restricţiile care interzic reuniunile între familii diferite la Bolton şi Trafford.

'Această decizie a fost luată în colaborare cu responsabilii locali după examinarea ultimelor date', a precizat ministrul sănătăţii, Matt Hancock, într-un comunicat. Aleşi locali se pronunţaseră marţi seară pentru prelungirea restricţiilor, cerând guvernului să amâne ridicarea lor.

Marea Britanie, ţara cea mai afectată din Europa, cu 41.500 de decese din peste 337.000 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, încearcă să acţioneze local pentru a evita o nouă intrare în carantină la nivel naţional, potenţial devastatoare pentru economie.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale