Marea Britanie: Şase persoane, arestate pentru presupusă apartenenţă la gruparea ilegală Acţiunea Naţională

Marea Britanie: Şase persoane, arestate pentru presupusă apartenenţă la gruparea ilegală Acţiunea Naţională

Şase persoane au fost arestate de ofiţeri ai Unităţii Antiterorism a poliţiei britanice pentru presupusă apartenenţă la gruparea de extremă-dreapta Acţiunea Naţională, organizaţie scoasă în afara legii, transmite miercuri Reuters.

Cinci bărbaţi cu vârste cuprinse între 20 de ani şi 30 de ani şi o femeie în vârstă de 37 de ani, proveniţi din centrul şi estul Angliei, se află în detenţie în conformitate cu legislaţia antiteroristă, iar mai multe locuinţe sunt percheziţionate.

Gruparea neonazistă a devenit prima organizaţie de extremă-dreapta scoasă în afara legii în Marea Britanie după uciderea parlamentarei britanice Jo Cox la 16 iunie 2016, a cărei asasinare a fost salutată de Acţiunea Naţională.

În cursul anului trecut, un bărbat acuzat de apartenenţă la gruparea Acţiunea Naţională a compărut în faţa instanţei sub acuzaţia de ucidere a unui politician. Anterior, printre cei arestaţi sub bănuiala că sunt membri ai acestei grupări s-au aflat şi soldaţi britanici. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”