Marea Britanie scoate Portugalia de pe 'lista verde', din cauza variantelor coronavirusului

Marea Britanie scoate Portugalia de pe 'lista verde', din cauza variantelor coronavirusului

Marea Britanie a eliminat joi Portugalia de pe ''lista verde'' ce cuprinde ţările pentru care persoanele venite din acestea nu sunt obligate să intre în carantină, decizie luată din cauza creşterii numărului cazurilor de COVID-19 în Portugalia şi a riscului reprezentat de o mutaţie a variantei indiene a coronavirusului, a declarat ministrul britanic al transporturilor, Grant Shapps, relatează Reuters.

''De la ultima analiză, rata de pozitivare (a testelor pentru COVID-19) aproape s-a dublat în Portugalia. Şi (...) există acolo un fel de mutaţie din Nepal a aşa-numitei variante indiene care a fost detectată şi pur şi simplu nu ştim potenţialul ei de a fi o mutaţie care să învingă vaccinurile'', a explicat oficialul britanic.

Anunţul a fost primit cu dezamăgire de companiile aeriene, dar şi de guvernul portughez, al cărui Minister de Externe a susţinut că nu înţelege ''logica'' din spatele deciziei guvernului de la Londra.

Pe de altă parte, Marea Britanie, care se confruntă ea însăşi cu răspândirea variantei indiene a coronavirusului, a introdus joi pe ''lista roşie'' a ţărilor cu risc epidemiologic ridicat încă şapte ţări, printre care se numără şi Egipt. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Șeful unui clan mafiot din Austria și-a tocat dușmanii, i-a făcut mici și i-a mâncat cu muștar și ceapă

2 Ce dobitoc sinistru! / Cozmin Guşă mai apare cu doar 0,125% la Realitatea Plus! / El minte în continuare că are 49…

3 Așa o fi? / Sau e doar o nouă intoxicare a Mafiei PSD?

4 VIDEO Aceștia sunt hoți care părăsesc nestingheriți un magazin din SUA!

5 Iordache a fost președintele AGVPS! / Ale dracului lighioane sunt pesediștii, țin sub control tot ce mișcă în ța…