Marea Britanie spune că Rusia încearcă să limiteze accesul ucrainenilor la informaţii veridice

Marea Britanie spune că Rusia încearcă să limiteze accesul ucrainenilor la informaţii veridice

Rusia ţinteşte "probabil" turnurile de televiziune din Ucraina pentru a împiedica localnicii să aibă acces la informaţii veridice, consideră Ministerul britanic al Apărării, citat luni de dpa.

"Rusia ţinteşte probabil infrastructura de comunicaţii a Ucrainei cu scopul de a reduce accesul cetăţenilor ucraineni la ştiri şi informaţii veridice", menţionează ministerul luni.

Turnul de televiziune din Harkov, în estul Ucrainei, a fost avariat în urma unui atac rusesc duminică, potrivit unor oficiali ucraineni, în timp ce cel puţin 5 persoane au fost ucise marţi într-un presupus atac cu rachetă asupra turnului TV din Kiev.

"Accesul la internet în Ucraina este foarte probabil să fie întrerupt, ca urmare a pagubelor colaterale în urma atacurilor ruseşti asupra infrastructurii. În ultima săptămână, au fost semnalate întreruperi de internet în Mariupol, Sumî, Kiev şi Harkov", mai indică Ministerul britanic al Apărării. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 O dezvăluire care dă de gândit / „Din păcate, nu am avut ocazia să-l cunosc pe Zelensky în persoană. Probabil că are alte lucruri de făcut”

4 Voi vedeți ce le fac ucrainenii rușilor?

5 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?