Marea Britanie: Trei secretari de stat demisionează în dezacord cu Theresa May asupra Brexit-ului

Marea Britanie: Trei secretari de stat demisionează în dezacord cu Theresa May asupra Brexit-ului

Trei secretari de stat din guvernul condus de premierul Theresa May au demisionat luni seară în dezacord cu strategia sa legată de ieşirea din UE, într-o seară tensionată care a văzut parlamentul britanic votând pentru a prelua controlul asupra agendei Brexit-ului, relatează AFP.

Este vorba despre Richard Harrington (Industrie), Alister Burt (Externe) şi Steve Brine (Sănătate).

Richard Harrington a reproşat guvernului în scrisoarea sa de demisie că "joacă ruletă" cu "vieţile şi mijloacele de subzistenţă ale unei mari majorităţi a poporului nostru" din cauza "eşecului său de a garanta un acord" de ieşire.

Parlamentarii britanici au votat luni un amendament care le permite să influenţeze procesul Brexit-ului, un nou afront adus guvernului condus de Theresa May, după ce prim-ministrul a repetat că se opune acestei posibilităţi.

Acest amendament, pentru care 329 de parlamentari au fost pentru şi 302 împotrivă, le permite să organizeze miercuri o serie de voturi indicatoare asupra formei pe care trebuie să o ia Brexit-ul: menţinerea în piaţa unică, un nou referendum, chiar anularea ieşirii din UE.

"Acest amendament răstoarnă echilibrul dintre instituţiile noastre democratice şi creează un precedent periculos şi imprevizibil pentru viitor", a reacţionat într-un comunicat ministerul pentru Brexit.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”