Marea Britanie: Un membru al guvernului demisionează în urma controversei declanşate de consilierul lui Johnson

Marea Britanie: Un membru al guvernului demisionează în urma controversei declanşate de consilierul lui Johnson

Un membru al guvernului britanic a demisionat marţi în urma controversei declanşate de încălcarea măsurilor de izolare de către un consilier principal al premierului Boris Johnson, relatează DPA.

'Nu am comentat în mod public cu privire la situaţia (consilierului) Dominic Cummings pentru că am aşteptat să aflu toate detaliile', a explicat pe Twitter Douglas Ross, subsecretar de stat pentru Scoţia.



Dominic Cummings, principalul consilier al lui Boris Johnson şi 'creierul' campaniei pentru Brexit din 2016, şi-a apărat luni decizia de a părăsi Londra în mijlocul restricţiilor de deplasare, împreună cu soţia sa şi fiul lor în vârstă de 4 ani, afirmând că a acţionat 'raţional'.

Cummings a călătorit 430 km în afara Londrei la ferma părinţilor săi din comitatul Durham la sfârşitul lui martie, deşi atât el, cât şi soţia sa erau bolnavi în acel moment şi suspectau că erau infectaţi cu noul coronavirus. Cummings a motivat că aceasta a fost cea mai bună soluţie pentru eventualitatea în care niciunul dintre ei nu ar mai fi putut avea grijă de copil.

Anunţându-şi demisia, subsecretarul de stat Douglas Ross a spus că, 'chiar dacă intenţiile au fost bune', interpretarea dată de Cummings regulilor de izolare 'nu a fost împărtăşită de marea majoritate a oamenilor'.

'Am alegători în circumscripţie care nu au apucat să-şi ia adio de la cei pe care îi iubeau; familii care nu au putut jeli împreună; oameni care nu şi-au vizitat rudele bolnave pentru că respectat regulile guvernului', a scris el pe Twitter.

'Nu le pot spune cu bună credinţă că ei toţi au greşit şi un consilier principal al guvernului a avut dreptate', a adăugat Ross.

Un purtător de cuvânt al premierului Boris Johnson a declarat că acesta 'regretă' decizia lui Ross de a pleca din guvern, a relatat agenţia Press Association (PA), preluată de DPA.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu