Marea Britanie: Un membru al guvernului demisionează în urma controversei declanşate de consilierul lui Johnson

Marea Britanie: Un membru al guvernului demisionează în urma controversei declanşate de consilierul lui Johnson

Un membru al guvernului britanic a demisionat marţi în urma controversei declanşate de încălcarea măsurilor de izolare de către un consilier principal al premierului Boris Johnson, relatează DPA.

'Nu am comentat în mod public cu privire la situaţia (consilierului) Dominic Cummings pentru că am aşteptat să aflu toate detaliile', a explicat pe Twitter Douglas Ross, subsecretar de stat pentru Scoţia.

 Dominic Cummings, principalul consilier al lui Boris Johnson şi 'creierul' campaniei pentru Brexit din 2016, şi-a apărat luni decizia de a părăsi Londra în mijlocul restricţiilor de deplasare, împreună cu soţia sa şi fiul lor în vârstă de 4 ani, afirmând că a acţionat 'raţional'.

Cummings a călătorit 430 km în afara Londrei la ferma părinţilor săi din comitatul Durham la sfârşitul lui martie, deşi atât el, cât şi soţia sa erau bolnavi în acel moment şi suspectau că erau infectaţi cu noul coronavirus. Cummings a motivat că aceasta a fost cea mai bună soluţie pentru eventualitatea în care niciunul dintre ei nu ar mai fi putut avea grijă de copil.

Anunţându-şi demisia, subsecretarul de stat Douglas Ross a spus că, 'chiar dacă intenţiile au fost bune', interpretarea dată de Cummings regulilor de izolare 'nu a fost împărtăşită de marea majoritate a oamenilor'.

'Am alegători în circumscripţie care nu au apucat să-şi ia adio de la cei pe care îi iubeau; familii care nu au putut jeli împreună; oameni care nu şi-au vizitat rudele bolnave pentru că respectat regulile guvernului', a scris el pe Twitter.

'Nu le pot spune cu bună credinţă că ei toţi au greşit şi un consilier principal al guvernului a avut dreptate', a adăugat Ross.

Un purtător de cuvânt al premierului Boris Johnson a declarat că acesta 'regretă' decizia lui Ross de a pleca din guvern, a relatat agenţia Press Association (PA), preluată de DPA.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Momentul în care Putin va ordona invadarea Ucrainei / Indiciile oferite de experți militari

2 VIDEO Priviți ce postează Armata Rusiei!

3 Dihonie în PSD din cauza grevei de la STB! / Ciolacu a strâns-o de „amigdale” pe Firea să-l demisioneze pe ăla d…

4 Valentin Naumescu: Rusia a luat deja decizia privind Ucraina / Amănuntul uitat de mulți și invocat de profesor

5 Loredana a fugit cu „morcovul italian”?