Marea Britanie: Un român şi şoferul nord-irlandez, vinovaţi de omor din culpă în cazul migranţilor vietnamezi decedaţi

Marea Britanie: Un român şi şoferul nord-irlandez, vinovaţi de omor din culpă în cazul migranţilor vietnamezi decedaţi

Gheorghe Nica, în vârstă de 43 de ani, cu dublă cetăţenie română şi britanică, şi un şofer britanic au fost găsiţi vinovaţi luni de omor din culpă în cazul morţii a 39 de migranţi vietnamezi găsiţi fără viaţă într-un camion frigorific într-un parc industrial la est de Londra, în octombrie 2019, transmit dpa şi Reuters.

Şoferul camionului, Eamonn Harrison, în vârstă de 24 de ani, din comitatul Down, Irlanda de Nord, a fost găsit vinovat la 39 de capete de acuzare de omor din culpă şi la un capăt de acuzare de complicitate la imigraţie ilegală.

Gheorghe Nica, cu reşedinţa în Essex, a fost găsit vinovat la aceleaşi capete de acuzare.

Cei doi îşi recunoscuseră deja vinovăţia în legătură cu moartea celor 39 de migranţi vietnamezi.

La 23 octombrie 2019, 39 de persoane - 31 de bărbaţi, printre care doi adolescenţi de 15 ani, şi opt femei, cu vârste între 15 şi 44 de ani - au fost găsite decedate într-un camion frigorific al cărui container sosise de la Zeebrugge, Belgia.

Autopsiile au stabilit drept cauză a deceselor hipoxia şi hipertermia într-un spaţiu închis.

Nica, acuzat că a fost organizatorul principal al traficului de migranţi, a recunoscut în faţa unei instanţe penale londoneze Old Bailey că a încălcat legislaţia în domeniul migraţiei.

Drama, care a avut răsunet internaţional, a scos la lumină pericolele imigraţiei clandestine, cu traficanţi lipsiţi de scrupule ce profită de vulnerabilitatea victimelor, care ajung adesea în slujbe precare sau într-o stare de semi-sclavie în Marea Britanie.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro