Marea Britanie va furniza Ucrainei lansatoare de rachete cu o rază de acţiune de 80 de kilometri

Marea Britanie va furniza Ucrainei lansatoare de rachete cu o rază de acţiune de 80 de kilometri

Conform Agerpres , hotărârea a fost luată de comun acord cu Statele Unite ale Americii. Sistemele de lansatoare de rachete multiple (M270 MLRS) vor duce la „creşterea semnificativă a capacităţile forţelor ucrainene“, se arată într-un comunicat de presă emis de Ministerul Apărării din Marea Britanie. Aceste lansatoare de rachete multiple au fost solicitate de ucrainieni, pentru a le permite să lovească în profunzime poziţiile ruse.

„Dacă comunitatea internaţională îşi menţine sprijinul, Ucraina poate câştiga", a spus ministrul britanic al apărării, Ben Wallace. Acesta a precizat că noile arme vor da posibilitatea Ucrainei să se protejeze mai bine împotriva utilizării brutale a artileriei cu rază lungă de acţiune, pe care forţele lui Putin au folosit-o fără discernământ pentru a distruge oraşe.

Sprijinul militar al Marii Britanii pentru Ucraina se ridică până acum la peste 874 de milioane de euro.

Avertismentul lui Putin

Preşedintele american Joe Biden a exclus posibilitatea ca SUA să livreze Ucrainei sisteme de lansatoare de rachete cu rază lungă de acţiune care ar putea atinge Rusia. Conducerea de la Ucrainei a solicitat în mai multe rânduri arme de acest tip.

Preşedintele rus Vladimir Putin a avertizat că Moscova va lovi noi ţinte, dacă occidentalii furnizează rachete cu rază lungă de acţiune, şi că armele care vor fi livrate ucrainienilor au rezukltat prelungirea conflictului.

Vă recomandăm să citiţi şi

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...