„Marea dezlegare” la ouă, carne, cozonaci, pască şi drob. Medic: „Nu trebuie să mâncăm totul într-o singură zi!”

„Marea dezlegare” la ouă, carne, cozonaci, pască şi drob. Medic: „Nu trebuie să mâncăm totul într-o singură zi!”

După o lungă perioadă de Post a venit și „marea dezlegare” la ouă, carne, cozonaci, pască şi drob, iar medicii recomandă să nu facem excese alimentare. Foarte important este ca mesele să fie la o diferenţă de cel puţin cinci ore pentru ca organismul să digere mai uşor şi să se adapteze.

Masă de Paște FOTO: Arhivă, Adevărul

Este Paștele iar de pe masa tradițională a românilor la loc de cinste sunt ouăle, cozonacii, pasca, drobul şi carnea de miel . Deși sunt preferate de mulți dintre noi, ele pot provoca anumite neplăceri dacă sunt consumate în exces sau haotic. Dr. Alexandru Nechifor, specialist în medicină internă și gastroenterologie, ne sfătuieşte cum să combinăm alimentele, ce trebuie evitat pentru a nu face excese şi a ajunge la spital.

Mesele trebuie să fie la o diferenţă de cel puţin cinci ore pentru ca organismul să digere mai uşor şi să se adapteze. În plus , nu trebuie să lipseasă din meniu salata verde, ceapa, usturoiul verde, ridichile şi alte legume, zarzavaturi si verdețuri de sezon.

Încercați să optați pentru porții mici

„Porțiile mici și echilibrate. Încercați să vă controlezi porțiile și să vă bucurați de o varietate de alimente fără să exagerați. O porție mică din fiecare preparat este de obicei suficientă.Sec Deserturile de Paște sunt delicioase, dar încercați să le consumați în mod moderat. Puteți încerca să optați pentru porții mai mici sau să împărțiți desertul cu alți membri ai familiei”, susține dr. Nechifor.

De asemenea, hidratarea adecvată este esențială. „Asigurați-vă că beți suficientă apă între mese pentru a vă menține hidratarea și pentru a vă ajuta organismul să digere mai ușor alimentele. Mișcarea și activitate fizică sunt, de asemenea, importante. După masă, faceți o plimbare sau implicați-vă într-o activitate fizică ușoară pentru a ajuta la digestie și pentru a echilibra aportul caloric”, recomandă medicul.

Medic: Nu trebuie să mâncați totul într-o singură zi!

Specialistul mai spune că este important să nu sărim peste mese pentru a preveni supraalimentarea la mesele următoare.

„Asigurați-vă că mâncați regulat și vă controlați foamea înainte de a începe să mâncați din plin. Cu puțină atenție și planificare, puteți să vă bucurați de bucatele tradiționale de Paște fără să faceți excese alimentare și fără să vă afecteze sănătatea. Trebuie totul cu răbdare. Nu trebuie să mâncați totul într-o singură zi. Puteți savura mâncarea de Paște pe parcursul mai multor zile, încercând să mențineți echilibrul în alimentație”, este sfatul medicului Alexandru Nechifor.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Israelul retrage din serviciu bateriile sale de rachete Patriot. Cum explică experții decizia și ce se poate întâmpla cu ele

2 Misterul bărbatului răpit din parcarea Cortina Residence din Sectorul 1

3 Nu are noroc în dragoste și a ieșit cu 6 bărbați în 7 luni ca să-și găsească „jumătatea”

4 VIDEO „Femeile din România și cele din Italia sunt foarte diferite”

5 Știați cine sunt persoanele care inspectează Sfântul Mormânt încă din Vinerea Mare, înainte de miracolul Luminii Sfinte?