Marea iubire a lui Emil Hossu, actorul care a murit pe scenă. Ce i-a spus soției sale în ultimele clipe

Marea iubire a lui Emil Hossu, actorul care a murit pe scenă. Ce i-a spus soției sale în ultimele clipe

Catrinel Dumitrescu şi Emil Hossu, actori ai Teatrului Nottara, au fost căsătoriți 20 de ani. În 2012, Emil Hossu a murit subit în timpul unei repetiții la teatru, sub ochii neputincioși ai iubitei sale soții. Ultimele cuvinte pe care artistul le-a spus i-au fost adresate lui Catrinel.

Regretatul actor Emil Hossu a decedat pe 25 ianuarie 2012, chiar înainte de a urca pe scena Teatrului Nottara, unde trebuia să joace piesa "Aniversarea", alături de soţia sa, Catrinel Dumitrescu. Un infarct miocardic l-a ucis la 70 de ani.

Emil Hossu și Catrinel Dumitrescu au fost un cuplu fericit 20 de ani FOTO Adevărul

Aceasta a privit neputincioasă cum un echipaj SMURD, care s-a prezentat la faţa locului, a încercat să-l resusciteze fără succes. Potrivit martorilor, ultimele cuvinte ale actorului i -au fost dedicate femeii cu care era căsătorit de aproape 20 de ani. "Te iubesc, Catrinel!".

Astăzi, marele actor ar fi împlinit 82 de ani. „Să ai pe cine să iubeşti, ceva de făcut şi ceva de sperat”, acesta a fost motto-ul după care a ghidat Emil Hossu. Despre soția sa, în urmă cu mai mulți ani a povestit într-un interviu pentru revista Taifasuri:„Ce m-a atras la Catrinel poate contează mai puţin, ce ne menţine, cred eu, contează mai mult”, spunea Emil Hossu. „Am descoperit că avem în comun relaţiile sociale, dar şi profesia, avem aceleaşi lucruri care ne plac şi, în primul rând, suntem foarte deschişi. Nu trebuie să o mint, de exemplu, ca să merg să joc o partidă de pocher, cum se mai întâmplă uneori, să am relaxări din acestea mai zburdalnice şi să fiu nevoit să spun că mă duc la bibliotecă. Nu…”, mărturisea regretatul actor.

La rândul ei, frumoasa actriță Catrinel Dumitrescu a povestit că nu s-a putut obișnui cu pierderea soțului său. ”Toată viața noastră o păstrez vie. Pentru mine nu s-a întâmplat nefericitul eveniment. Simt mereu pierderea ca și cum s-ar fi întâmplat recent! Sigur că timpul a mai atenuat puțin din intensitatea durerii, dar toate amintirile sunt vii. Iar cea mai vie amintire este cea a momentului în care am realizat că el nu mai e. Și amintirea asta rămâne vie și intensă în fiecare zi a vieții mele”, a povestit Catrinel Dumitrescu.

Catrinel Dumitrescu şi Emil Hossu n-au avut niciun copil împreună. Chiar actorul, care are un fiu dintr-un alt mariaj, recunoştea că n-a cunoscut nicicând simţul patern. Cei doi aveau, în schimb, un câine, un Golden Retrivier, pe nume ”Alun”, pe care îl îndrăgeau nespus.

Actorul Emil Hossu s-a năcut la 24 noiembrie 1941 la Ocna Sibiului, dar curând părinţii s-au mutat la Cluj. Tatăl, fiind diplomat, a fost deportat în august 1945, împreună cu toată familia, într-un lagăr din Germania, unde au rămas un an şi trei luni. Apoi s-au întors în România. A absolvit IATC în 1965, iar primele sale roluri au fost la teatrul radiofonic. A fost apoi repartizat la Teatrul ''Nottara'', unde a jucat toată viaţa. A avut roluri importate în teatru, unul dintre cele mai dragi fiind, conform unei declaraţii a regretatului actor, cel al lui Paul Bentu, ''un aviator răzvrătit'', conform site-ului www.cinemagia.ro .

Emil Hossu a jucat în zeci de filme printre care: Cel mai iubit dintre pamânteni, Balanţa, Secretul lui Bachus, Toamna bobocilor, Secretul lui Nemesis, etc.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat