Marea păcăleală/Cât ficat conțin de fapt conservele de pate

Marea păcăleală/Cât ficat conțin de fapt conservele de pate

În urma analizei a 40 de produse de la 14 producători și distribuitori de produse de tip "pate de porc" care se regăsesc pe piaţa din România, Asociaţia Naţională de Protecţia Consumatorilor - InfoCons a anunțat că ficatul de porc se regăseşte într-o proporţie cuprinsă între 15 şi 47% din compoziţie, se menţionează într-un comunicat remis vineri de Asociaţia Naţională de Protecţia Consumatorilor - InfoCons.

Conform sursei citate, în total au fost analizate 40 de produse de la 14 producători/ distribuitori.

"Din punct de vedere al ingredientului principal: 45% au în compoziţie prim ingredient apa, 37,5% au în compoziţie prim ingredient ficatul de porc, 12,5% au în compoziţie prim ingredient slănină, 5% au în compoziţie prim ingredient alt timp de carne", se menţionează în comunicat.

Potrivit studiului, din punct de vedere al altor ingrediente regăsite în compoziţie: 25% au în compoziţie proteină animală din/de porc, 77,5% au în compoziţie slănină, 37,5% au în compoziţie şorici, iar 15% proteină animală din porc, slănină şi şorici.

Reprezentanţii InfoCons precizează că, din punct de vedere al aditivilor alimentari, 72,5% dintre produse au în compoziţie între 1 şi 6 E-uri (aditivi alimentari).

Aditivii alimentari cel mai des utilizaţi sunt: nitrit de sodiu (E250), carmina (E120), caragenan (E407), trifosfaţi de sodiu (E451).


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa