„Marea turcoaică”, mutarea-surpriză a lui Erdogan...

„Marea turcoaică”, mutarea-surpriză a lui Erdogan...

Hafize Gaye Erkan, desemnată să conducă Banca Centrală a Turciei, se află pe o listă de câteva mii de membri ai Consiliului SUA pentru Relații Externe (CFR), care este considerată „agenția de politică externă din umbră” a Washingtonului, a scris miercuri ziarul Aydınlık.

Președintele reales al Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a numit-o pe Hafize Gaye Erkan, care a lucrat anterior la banca americană de investiții Goldman Sachs, în funcția de șef al Băncii Centrale. Acolo, ea a consiliat consiliile de administrație și conducerea principală a marilor bănci și companii de asigurări din SUA cu privire la bilanț și managementul riscurilor. De asemenea, face parte din consiliul consultativ al Departamentului de Cercetare Operațională și Inginerie Financiară de la Universitatea Princeton .

În SUA, este numită „marea turcoaică”.

„Hafize Gaye Erkan, numită în funcția de șef al Băncii Centrale, se află pe lista membrilor Consiliului pentru Relații Externe al SUA (CFR). Alți membri ai CFR, care este numit „politica externă din umbră” a Statele Unite ale Americii, includ reprezentanți cunoscuți ai „statului profund” precum Rockefeller, Kissinger și Albright”, scrie ziarul.

Se precizează că CFR, caracterizat drept „Ministerul de Externe din umbră” al Statelor Unite, are 5.143 de membri.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat