Marga, „erou” în presa de propagandă din Rusia!

Marga, „erou” în presa de propagandă din Rusia!

Declarația fostului ministru Andrei Marga, prin care acesta a susținut că Ucraina trebuie să cedeze teritorii mai multor țări, a fost promovată intens, peste weekend, în Rusia.

Afirmațiile fostului ministru de Externe român au fost promovate inițial pe canalele de Telegram care susțin invazia Rusiei în Ucraina, dar au fost preluate și în presa oficială.

”Superputerile Statele Unite, China, Rusia, Uniunea Europeană trebuie să aibă o nouă înțelegere a structurii de securitate în Europa și în lume. Atâta timp cât această structură nu există, democratizarea este imposibilă atât în Ucraina, cât și în restul lumi”, a scris publicația Kommersant cu referire la declarațiile lui Andrei Marga.

”Avem de-a face cu o situație foarte specială și o spun cu toată responsabilitatea: Ucraina se află în granițe nefirești. Ea trebuie să cedeze teritorii: Ungaria - Transcarpatia, Polonia - Galiția, România - Bucovina și Rusia - Donbass și Crimeea. Acestea sunt teritorii ale altor țări”, mai scrie publicația menționată citându-l pe Andrei Marga.

”Fostul ministru român de Externe a declarat că Ucraina ar trebui să se despartă de o parte din teritorii”, a relatat agenția TASS, pe prima pagină.

„România a cerut Ucrainei să cedeze o parte din teritorii altor țări. Fostul ministru de externe al României Marga: Ucraina ar trebui să cedeze Crimeea și Donbas Rusiei”, a scris, de asemenea, Sputnik.

„Fostul ministru de externe al României a vorbit despre granițele nefirești ale Ucrainei”, a elatat și publicația Ria Novosti.

Marga a făcut afirmațiile potrivit cărora Ucraina se află în ”frontiere nefirești” și trebuie să cedeze teritorii Rusiei, Ungariei, Poloniei și României miercuri, 14 septembrie, în cadrul unui eveniment desfășurat la Alba Iulia, unde și-a lansat cartea ”Soarta democrației” în cadrul Târgului de Carte ”Alba Transilvana”.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...