Mari porcării se mai întâmplă în țara asta! Securiștii sunt încă la butoane

Mari porcării se mai întâmplă în țara asta! Securiștii sunt încă la butoane

În anul 2015, Ovidiu Tender era condamnat la 12 ani și șapte luni de închisoare în dosarul CAROM. Numai că, peste doar patru ani, în noiembrie 2019, în mod surprinzător pentru unii inițiați ai sistemului și cu totul așteptat pentru alții, magistrații Judecătoriei Târgu – Jiu aprobau eliberarea condiționată a controversatului om de afaceri.

Florin Lazăr Vlădică a dat contractul Patriot – Himars la Raytheon și pe urmă s-a angajat la americani

Unul considerat a face parte cel puțin din ”zona gri” a unui anumit serviciu secret. Oricum, instanța a decis că ”admite cererea și propunerea de liberare condiționată privind petentul condamnat Tender Ovidiu Lucian. Dispune liberarea condiționată a petentului”. Iar procurorii care au obținut o condamnare de 12 ani și 7 luni de închisoare nu au mai atacat decizia instanței! Astfel că Tender a părăsit Penitenciarul Târgu – Jiu după doar patru ani. Iar după un an și jumătate de tăcere, în care a respectat astfel ”cutuma” celor eliberați condiționat de a nu agita ”apele” Justiției, Ovidiu Tender a ieșit la rampă.

Vlădică al lui Tender

Iar siguranța de sine afișată de Tender nu ar putea fi explicată decât prin convingerea acestuia că a plătit ”prețul corect” pentru faptele sale. Dar mai ales pentru că, după cum susțin sursele noastre, de acum poate respira ușurat, după ce fostul său ”pupil” Florin Lazăr Vlădică a ajuns să fie recunoscut ditamai ”omul americanilor” în România. De o manieră care, în mod normal, ar fi trebuit să arunce în aer factorii de decizie alertați de structurile contrainformative. Pentru că, așa după cum dezvăluiam încă de la începutul lunii februarie, Vlădică le-a dat la americani contractele pentru HIMARS – Patriot și Piranha. Pentru că, după ce bunul său prieten Sorin Grindeanu l-a numit secretar de stat și șef al Departamentului pentru Armamente din cadrul Ministerului Apărării Naționale, Vlădică s-a erijat pe față drept artizanul achiziționării de către MApN a sistemelor de rachete PATRIOT – HIMARS.

Numai că, după ce le-a dat din calitatea de demnitar al statului român contracte de 3,9 miliarde dolari americanilor de la compania Raytheon, Florin Lazăr Vlădică a trecut ”în privat”! Angajându-se, din toate companiile din lumea asta, tocmai la… Raytheon!!! Compania care a primit contractul ”negociat” cu Vlădică, dar fără ca acesta să solicite îndeplinirea obligatoriilor condiții offset. Iar acum Vlădică este oficial reprezentantul Raytheon în România! Generalii Armatei Române gudurându-se pe lângă acesta, după ce a fost clasificat drept ”omul americanilor”.

Pesedistul african!

Iar pentru a înțelege mai bine relația dintre cei doi, nu trebuie uitat că în clipa în care Ovidiu Tender a fost condamnat la ani grei de pușcărie pentru fapte de corupție, presa din Senegal titra că la cârma afacerilor sale miniere din țara africană ar fi fost lăsat tocmai Florin Lazăr Vlădică! Același Vlădică care este membru al Partidului Social Democrat încă din anul 2002. Absolvent al Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului, acesta nu a profesat ce a învățat, ci a fost manager regional West Africa la SC Prospecțiuni SA, administrator la SC SIRD SA Timișoara și președinte al CA la SC Agrotim SA Timișoara. Iar timp de patru ani a desfășurat ”activități pe cont propriu în țară și străinătate”!!! După care, cu toată această ”expertiză militară” în spate a fost numit șef al Departamentului pentru Armamente din MApN. Poziție din care a dat contractul de aproape 4 miliarde dolari companiei Raytheon. După care s-a angajat la Raytheon!!!

SURSA: National.ro /Cătălin Tache


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante