Maria Șarapova își va relua rolul de ambasador al bunăvoinței în luna aprilie, anunță ONU

Maria Șarapova își va relua rolul de ambasador al bunăvoinței în luna aprilie, anunță ONU

Jucătoarea rusă de tenis Maria Șarapova își va putea relua rolul de ambasador al bunăvoinței în cadrul Organizației Națiunilor Unite (ONU), după expirarea suspendării pentru dopaj, în luna aprilie a anului viitor, a anunțat ONU într-un comunicat.

Fostul lider mondial al tenisului feminin a devenit ambasador al Programului ONU pentru Dezvoltare (UNDP) în 2007, însă a fost suspendată în luna martie 2016, după ce a recunoscut că a utilizat substanța interzisă meldonium, precizează Reuters.

Șarapova, câștigătoarea a cinci titluri de Mare Șlem, a primit inițial o suspendare de doi ani din partea Federației Internaționale de Tenis (ITF), care i-a fost redusă ulterior de Tribunalul de Arbitraj pentru Sport (TAS) la 15 luni.

Ea va putea participa anul viitor la trei dintre cele patru turnee de Grand Slam ale anului, urmând să rateze doar Openul Australiei.

"PNUD este fericit să afle că Maria Șarapova va putea reveni în sportul pe care îl iubește mai devreme decât se prevedea, iar noi vom ridica suspendarea sa din rolul de ambasador al bunăvoinței după ce suspendarea redusă se va încheia", a precizat ONU într-un comunicat.

Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), ca organism subsidiar al Organizației Națiunilor Unite, a fost înființat în 1965, cu scopul de a sprijini țările în curs de dezvoltare în vederea atragerii și utilizării corespunzătoare a asistentei pentru dezvoltare, angajându-se totodată să lupte împotriva inegalităților și a sărăciei.

În cadrul rolului său de ambasador al bunăvoinței, Maria Șarapova se ocupa cu ajutorarea supraviețuitorilor dezastrului de la Cernobîl, din 1986.

AGERPRES (autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Țenea, editor online: Anda Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Voi ați auzit ce-a spus Teodorovici despre cutremurele din Gorj?

2 Anna Lesko, goală în baie și un mesaj misterios...

3 Avea plicuri cu cash și-n lenjeria de pat! / Bani găsiți în casa unei șefe de personal de la un spital județean: 150 900 lei, 41 430 euro, 1350 dolari ș…

4 O cântăreață de la noi a aflat că e „rezerva” când a sunat-o „oficiala”, din întâmplare!

5 Sorana, magnifică la Miami / Cîrstea a spulberat a 4-a jucătoare a lumii! Cec uriaș și salt mare în ierarhia WTA