Maria Șarapova își va relua rolul de ambasador al bunăvoinței în luna aprilie, anunță ONU

Jucătoarea rusă de tenis Maria Șarapova își va putea relua rolul de ambasador al bunăvoinței în cadrul Organizației Națiunilor Unite (ONU), după expirarea suspendării pentru dopaj, în luna aprilie a anului viitor, a anunțat ONU într-un comunicat.

Fostul lider mondial al tenisului feminin a devenit ambasador al Programului ONU pentru Dezvoltare (UNDP) în 2007, însă a fost suspendată în luna martie 2016, după ce a recunoscut că a utilizat substanța interzisă meldonium, precizează Reuters.

Șarapova, câștigătoarea a cinci titluri de Mare Șlem, a primit inițial o suspendare de doi ani din partea Federației Internaționale de Tenis (ITF), care i-a fost redusă ulterior de Tribunalul de Arbitraj pentru Sport (TAS) la 15 luni.

Ea va putea participa anul viitor la trei dintre cele patru turnee de Grand Slam ale anului, urmând să rateze doar Openul Australiei.

"PNUD este fericit să afle că Maria Șarapova va putea reveni în sportul pe care îl iubește mai devreme decât se prevedea, iar noi vom ridica suspendarea sa din rolul de ambasador al bunăvoinței după ce suspendarea redusă se va încheia", a precizat ONU într-un comunicat.

Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), ca organism subsidiar al Organizației Națiunilor Unite, a fost înființat în 1965, cu scopul de a sprijini țările în curs de dezvoltare în vederea atragerii și utilizării corespunzătoare a asistentei pentru dezvoltare, angajându-se totodată să lupte împotriva inegalităților și a sărăciei.

În cadrul rolului său de ambasador al bunăvoinței, Maria Șarapova se ocupa cu ajutorarea supraviețuitorilor dezastrului de la Cernobîl, din 1986.

AGERPRES (autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Țenea, editor online: Anda Badea)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMĂ ORĂ Premierul confirmă interzicerea cumulului pensiei cu salariul din sistemul de stat!

2 SURSE Jaf la drumul mare! Peste 9000 de piloși PSD inventariați până acum în ministere și agențiile guvernamen…

3 Firea, despuiată public de Orban și Tăriceanu, scoate flăcări pe nas la Antena 3! Bine, n-a uitat să spună că …

4 Băsescu închide subiectul Năstase la Cotroceni: A fost un truc. Iohannis nu-l iubește, dar a vrut să dea un se…

5 HOPA! Ministrul Economiei o face muci pe Firea și spune că bate câmpii în privința termoficării! Frate, de und…

recomandări

Te ia DNA: ISU

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Ce se întâmplă când o rachetă lovește 45 de straturi de geam antiglonț