Marian Drăgulescu, rentă viageră generoasă: Suma care îi intră, lunar, în cont

Marian Drăgulescu, rentă viageră generoasă: Suma care îi intră, lunar, în cont

Marian Drăgulescu (42 de ani) a renunțat, în 2021, la sportul de performanță, după o carieră stelară, în care a cucerit 31 de medalii olimpice, mondiale și europene. Bineînțeles, la loc de cinste sunt cele trei clasări pe podium, la JO 2004, la Atena (un argint și două medalii de bronz).

Marian Drăgulescu, un gimnast cu rezultate excelente pentru România

Dacă în România, sportul, în general, e subfinanțat, după cum Adevărul a și arătat, recent aici, în schimb, la capitolul rentelor viagere stăm foarte bine. De fapt, avem un sistem care nu prea există în Marea Britanie, SUA sau în țările importante din Occident. Pentru că acolo banii publici nu sunt folosiți pentru premierea sportivilor de performanță. Ce-i drept, sponsorizările venite din sectorul privat sunt atât de puternice, încât nici nu e nevoie de așa ceva.

La noi, în schimb, sportivii care reușesc rezultate remarcabile, în competiții internaționale de anvergură, scapă de grija zilei de mâine, după retragere. Pentru că încasează niște rente viagere generoase. Așa cum se întâmplă și cu Marian Drăgulescu. În dialog cu Antena Sport , fostul gimnast a vorbit despre faptul că primește, lunar, 16.000 de lei din partea statului. Adică, 3.200 de euro.

Ce a spus Marian Drăgulescu?

*Nu se poate spune că din gimnastică strângi o sumă de bani să poţi să stai acasă. Nu sunt o persoană care să stea acasă, mie îmi plac provocările, îmi setez obiective pe care să le ating.

*Ele se acordă pentru cei care sunt campioni mondiali, europeni, iar la Jocurile Olimpice intră toate medaliile, aur, argint, bronz. Fiecare medalie are o cotaţie dintr-un salariu mediu brut pe economie. Există un prag, nu poţi trece de el. Pragul este 16.000 de lei. Îţi asigură un trai cel puţin decent.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

4 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

5 Foarte interesante amănunte...