Marian Godină îi dă replica Patriarhului Daniel: „Să înțeleg că Sf. Dimitrie n-a văzut 30 de ani cum trăiau românii…”

Marian Godină îi dă replica Patriarhului Daniel: „Să înțeleg că Sf. Dimitrie n-a văzut 30 de ani cum trăiau românii…”

Polițistul Marian Godină ironizează afirmațiile Patriarhului Daniel, care a spus că regimul Ceaușescu a căzut după ce autoritățile au interzis pelerinajul de Sf. Dimitrei cel Nou. Godină se întreabă dacă Sf. Dimitrie nu a văzut timp de trei decenii cât de greu le este românilor și a decis să facă o minune pentru căderea comunismului, doar când s-a simțit deranjat de situație.

„Am aflat azi de la patriarhul Daniel o scurtă istorie a moaștelor Sfântului Dimitrie.

În ’89, comuniștii au interzis pelerinajul la moaște, pentru că ar fi avut o întâlnire într-o clădire apropiată și nu au vrut să fie deranjați.

Din cauza asta, Patriarhul Teoctist a fost nevoit să mute moaștele.

„Această umilire a Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou a fost răsplătită în sensul că peste câteva luni regimul comunist a căzut.” Ne zice Patriarhul Daniel.

Eu înțeleg cam așa: pe Sfântul Dimitrie nu l-a deranjat prea tare că românii se chinuiau în comunism de vreo treizeci de ani.

Sărăcia, lipsa alimentelor, raționalizarea produselor de bază, statul în frig, suprimarea libertăților etc nu l-au mișcat pe Sfânt.

Dar când comuniștii au mers atât de departe încât să interzică chiar și pelerinajul la moaște și l-au mai și mutat din locul lui, s-a supărat atât de tare încât a făcut să cadă comunismul. Bine, nu chiar pe loc, i-a luat câtvea luni, probabil a fost o minune mai complexă care a necesitat timp.

Sau dormeau moaștele de treizeci de ani și s-au trezit când au fost mutate, de la asfaltul prost din București, văzând abia atunci cât de greu o duc românii?”, scrie Marian Godină, pe  blogul personal.



Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...