Marian Oprişan: PSD Vrancea o susţine pe Viorica Dăncilă la funcţia de preşedinte al PSD

Marian Oprişan: PSD Vrancea o susţine pe Viorica Dăncilă la funcţia de preşedinte al PSD

Preşedintele PSD Vrancea, Marian Oprişan, a declarat vineri că organizaţia pe care o conduce o va susţine pe Viorica Dăncilă pentru funcţia de preşedinte al partidului la congresul de sâmbătă.

''Noi şi organizaţia Vrancea o să o susţinem pe Viorica Dăncilă la funcţia de preşedinte al PSD'', a declarat Marian Oprişan înainte de a intra la şedinţa Comitetului Executiv al partidului.

Întrebat cum vede procedura de alegere a preşedintelui executiv şi a secretarului general al partidului, liderul PSD Vrancea a precizat că susţine varianta alegerii celor două funcţii de către Comitetul Executiv.

''PSD a funcţionat mult mai bine atunci când secretarul general şi preşedintele executiv au fost desemnaţi de către Comitetul Executiv la propunerea preşedintelui partidului. După părerea mea, şi funcţia de secretar general, şi funcţia de preşedinte executiv trebuie să fie nişte funcţii cu nişte oameni implicaţi, care să stea permanent la partid, care să ţină legătură cu organizaţiile'', a adăugat Marian Oprişan.

În opinia sa, Congresul partidului este suveran şi va decide modalitatea de alegere a celor două funcţii.

"Cineva trebuie să facă o propunere Congresului şi sunt mai multe organizaţii care au propus aceste lucruri, inclusiv eu. Dacă Congresul va decide altceva decât avem acum în statut - şi vă asigur că Congresul va decide cel puţin revenirea la forma iniţială, adică la cea când preşedintele partidului era ales de Congres - atunci Congresul este suveran şi va decide", a mai declarat preşedintele PSD Vrancea.

Marian Oprişan a spus totodată că nu este interesat de funcţia de preşedinte executiv sau secretar general: ''Categoric nu! (...) Eu sunt vicepreşedinte al PSD, am făcut multe lucruri bune pentru oameni, mai ales pentru oamenii din Vrancea. Despre o eventuală funcţie mai vorbim în viitor''.

Întrebat dacă vizează o funcţie de ministru după o eventuală remaniere guvernamentală, Marian Oprişan a afirmat: ''Deocamdată, eu vizez pacea, solidaritatea, prietenia, stabilitatea politică a ţării. Cred că în acest moment este foarte important ca PSD să termine cu această stare de provizorat, pentru că ne aflăm într-o situaţie extraordinară şi trebuie răspuns cu măsuri extraordinare, după care să ne vedem de programul de guvernare şi ce le-am promis cetăţenilor României''.

Pe de altă parte, şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat că o va susţine pe Viorica Dăncilă pentru funcţia de preşedinte al PSD.

"Nu am hotărât pe cine va susţine PSD Buzău la congresul PSD. Momentan, da (voi lăsa mâna liberă delegaţilor - n.r.), vom vedea la congres cine vine cu programul politic cel mai bun. La preşedinţia partidului o susţin pe doamna Dăncilă - eu, personal. O să stau de vorbă şi cu delegaţii", a spus Ciolacu la sediul PSD.

Comitetul Executiv Naţional al PSD se reuneşte vineri pentru a valida candidaturile depuse pentru conducerea partidului, dar şi pentru a stabili agenda Congresului extraordinar, care urmează să aibă loc sâmbătă.

CExN va analiza şi valida candidaturile celor care s-au înscris în cursa pentru funcţiile de preşedinte, preşedinte executiv şi secretar general. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro