Marieta Safta a demisionat din funcţia de secretar de stat la Ministerul Justiţiei (surse)

Marieta Safta a demisionat din funcţia de secretar de stat la Ministerul Justiţiei (surse)

Marieta Safta a demisionat din funcţia de secretar de stat la Ministerul Justiţiei, au precizat luni, pentru AGERPRES, surse din MJ.

Motivul demisiei ar fi faptul că, odată cu intrarea în vigoare a ordonanţei de urgenţă pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul justiţiei, aceasta s-ar afla în afara legii, ea fiind detaşată la minister de la Curtea Constituţională.

Guvernul a adoptat luni o ordonanţă de urgenţă pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul justiţiei.

"Guvernul a adoptat ordonanţa de urgenţă pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul justiţiei. Suntem în momentul în care se încheie o perioadă de dezbateri pe cele trei legi ale Justiţiei. A fost publicată şi cea de-a treia lege a Justiţiei, care urmează să intre în vigoare mâine (marţi - n.r.). Pentru corelarea unora dintre prevederile celor trei legi, pentru preluarea unora dintre recomandările Comisiei de la Veneţia, pentru preluarea unora dintre solicitările scrise, explicite, ale Consiliului Superior al Magistraturii, pentru alte necesare corelări, Guvernul a adoptat prezenta ordonanţă de urgenţă", a afirmat ministrul Tudorel Toader, la finalul şedinţei de Guvern de luni. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia