Marina Litvinenko, văduva agentului KGB ucis în Anglia: „Va fi război civil în Rusia”

Marina Litvinenko, văduva agentului KGB ucis în Anglia: „Va fi război civil în Rusia”

Într-un interviu acordat publicației spaniole La Vanguardia, Marina Litvinenko se poziționează împotriva celor din Occident care sunt în favoarea unei soluții negociate privind războiul din Ucraina.

Marina Litvinenko, o imigrantă rusă în Regatul Unit, este văduva lui Alexander Litvinenko, un fost agent KGB care a fost ucis de serviciile secrete ruse la Londra în 2006 cu poloniu.

Soluția, a subliniat ea, trebuie să fie înarmarea Ucrainei, izolarea Rusiei și, în sfârșit, a poporului rus. Litvinenko are încredere că un război civil va pune capăt a ceea ce ea numește "străvechiul regat al minciunii și al crimei în țara sa îndelung suferindă".

O economistă în vârstă de 59 de ani, Litvinenko este o femeie veselă, cu un puternic simț al misiunii, care este atât zâmbitoare, cât și plină de ură față de Vladimir Putin, pe care îl învinovățește pentru moartea soțului ei, notează La Vanguardia .

Ce sentimente vă stârnește războiul din Ucraina?

Toată inima mea este alături de Ucraina. Dar asta este foarte rău și pentru Rusia. Putin a făcut primul pas spre distrugerea propriei țări. Nu se gândește la oamenii lui, la viitorul țării sale. Este un personaj fundamental nesigur al cărui singur interes este să fie situat perpetuu într-o poziție de putere.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro