Marina rusă se laudă că vrea să dezvolte o nouă rachetă balistică ce poate lovi ţinte aflate la 4.000 de kilometri

Marina rusă se laudă că vrea să dezvolte o nouă rachetă balistică ce poate lovi ţinte aflate la 4.000 de kilometri

„Racheta balistică Zmeevik a fost proiectată pentru a distruge ţinte mari de suprafaţă, în primul rând portavioane”, a declarat una dintre cele două surse. Cealaltă sursă a precizat că această rachetă ar putea intra curând în serviciul unităţilor de rachete de coastă ale marinei militare. Unul dintre interlocutorii agenţiei ruse de ştiri a adăugat că, în ce priveşte caracteristicile sale, Zmeevik se aseamănă cu rachetele Chinei de clasă similară DF-21D şi DF-26, care au o rază de acţiune de până la 4.000 de kilometri. Compania NPO Mashinostroeniya din Reutov, care ar dezvolta noul tip de rachetă, nu a comentat aceste informaţii arată libertatea.ro .

Această companie a dezvoltat şi produce rachete hipersonice Zircon (rachete anti-navă care pot lovi atât nave de suprafaţă, cât şi submarine), echipamente de luptă Avangard pentru rachetele balistice intercontinentale UR-100N UTTKh şi Sarmat, precum şi sisteme de rachete de coastă Bastion dotate cu rachete supersonice Onyx.

În martie, Anatoly Svintsov, directorul general adjunct al NPO Mashinostroeniya, a declarat că întreprinderea are o mare întârziere în ce priveşte versiunea de aviaţie a rachetei Zircon. Potrivit acestuia, Zircon a fost iniţial dezvoltată atât în versiunea pentru marină, cât şi în cea de aviaţie, iar „clientul a decis în prima etapă să intensifice lucrările de creare a unei versiuni pentru marină a rachetei”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…