Marina SUA este pregătită să caute submersibilul dispărut în Atlantic

Marina SUA este pregătită să caute submersibilul dispărut în Atlantic

La bordul batiscafului sunt cinci persoane cu care nu s-a luat legătura de mai mult de o zi.

Foto: Arhiva Adevărul

Marina SUA este gata, dacă este necesar, să participe la căutarea batiscafului dispărut din Atlantic, care a făcut o scufundare până la locul scufundării navei de pasageri Titanic. John Kirby, coordonatorul de comunicații strategice la Consiliul de Securitate Națională de la Casa Albă, a confirmat acest lucru marți, la un briefing online regulat pentru reporteri.

"Desigur, președintele [american] [Joe Biden] dorește ca Garda de Coastă [SUA] să continue să fie implicată.”, a spus un purtător de cuvânt al Casei Albe.

Echipajul vehiculului autonom de mare adâncime „Titan”, care a dispărut în apele Oceanului Atlantic, potrivit experților, are o rezervă de aer pentru încă aproximativ 40 de ore. Acest lucru a fost declarat la o conferință de presă de marți de reprezentantul diviziei de nord-est a Gărzii de Coastă a SUA, Jason Frederick.

În prezent, mai avem 40 până la 41 de ore”, a spus el ca răspuns la o întrebare conexă.

Garda de Coastă a SUA conduce operațiunea de căutare, deoarece această parte a Oceanului Atlantic se află sub jurisdicția Statelor Unite. Canada participă și ea la căutare, trimițând, printre altele, o aeronavă militară în zona de operare, concepută pentru a căuta și distruge submarinele și navele de suprafață inamice. În plus, nava oceanografică franceză „Atalant” cu un vehicul autonom la mare adâncime este trimisă la locul de căutare.

La bordul batiscafului sunt cinci persoane,cu care nu s-a luat legătura de mai mult de o zi. După cum a raportat cu câteva ore mai devreme de către Garda de Coastă din SUA, contactul cu dispozitivul a fost pierdut duminică, după aproximativ 1 oră și 45 de minute după scufundare.

Luni, OceanGate Expeditions a confirmat dispariția submersibilului său, destinat să ducă turiștii la locul scufundării Titanicului. La bordul batiscafului se află și miliardarul britanic Hamish Harding, care deține compania Action Aviation pentru vânzarea și operarea aeronavelor.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?