Marinarii în serviciu şi infanteriştii marini trebuie să se vaccineze complet până pe 28 noiembrie, ordonă Forţele Navale ale SUA

Marinarii în serviciu şi infanteriştii marini trebuie să se vaccineze complet până pe 28 noiembrie, ordonă Forţele Navale ale SUA

Marinarii şi infanteriştii marini în serviciu au la dispoziţie 90 de zile, până pe 28 noiembrie, pentru a se vaccina complet împotriva noului tip de coronavirus, au ordonat Forţele Navale ale SUA într-un comunicat difuzat miercuri, citat de dpa.

De asemenea, rezerviştii vor avea la dispoziţie 120 de zile pentru a se vaccina, până pe 28 decembrie.

Ordinul survine după ce Administraţia SUA pentru Alimente şi Medicamente (FDA) a aprobat oficial vaccinul Pfizer.

Oricare dintre vaccinurile valabile în urma autorizării pentru utilizare în situaţii de urgenţă, precum Moderna şi Johnson&Johnson, îndeplinesc cerinţele Pentagonului, au precizat Forţele Navale ale SUA.

Corpul de Infanterie Marină pace parte din Forţele Navale SUA.

"Vaccinarea oricărui membru în serviciu îmbunătăţeşte pregătirea lui şi asigură că marinarii şi infanteriştii noştri marini sunt echipaţi cu o armură biologică necesară pentru a se proteja de ameninţările biologice", a subliniat contraamiralul Bruce Gillingham într-un comunicat.

Potrivit celor mai recente date ale Forţelor Navale ale SUA, aproape 80% dintre marinarii săi activi sunt complet vaccinaţi. Pentagonul a precizat că deciziile în legătură cu membrii în serviciu ce doresc o exceptare de la vaccinare pe motive medicale sau religioase vor fi acordate în conformitate cu reglementările departamentului din care fac parte.

Într-un mesaj către flotă, secretarul Forţelor Navale, Carlos Del Toro, a subliniat că ordinul privind vaccinarea este unul legal şi din acest motiv neîndeplinirea lui poate duce la sancţiuni administrative sau disciplinare. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante