Marinela Ţepuş (Teatrul Nottara): Un teatru este foarte greu de închis de azi pe azi

Marinela Ţepuş (Teatrul Nottara): Un teatru este foarte greu de închis de azi pe azi

Marinela Ţepuş, managerul Teatrului Nottara, a afirmat că decizia anunţată de prefectul Capitalei de închidere a teatrelor şi a sălilor de spectacole este greu de realizat, deoarece "un teatru este foarte greu de închis de azi pe azi".

"Un teatru este foarte greu de închis de azi pe azi, pentru că sunt spectacole vândute şi spectatori care aşteaptă să vină săptămâna aceasta la teatru şi sunt şi mai greu de deschis dacă nu suntem anunţaţi cu două săptămâni înainte, pentru că noi nu putem să spunem "mâine sau astăzi după-amiază deschidem", pentru că nu avem să-i anunţăm pe acei spectatori care au cumpărat bilete că pot să se întoarcă la teatru", a declarat Marinela Ţepuş, pentru AGERPRES.

Ea a precizat că spectacolul 'Şase lecţii de dans în şase săptămâni', producţie a Teatrului de Artă, programat pentru miercuri seară, va fi anulat.

"Mâine seară nu se va juca spectacolul 'Şase lecţii de dans în şase săptămâni' al Teatrului de Artă. Mi se rupe sufletul, pentru că era un sprijin şi se voia un sprijin real pentru independenţi (...) şi cel mai trist este că nu ştim când ne vom întoarce. Sper ca mâine să aflăm dacă avem voie să facem repetiţii, dacă avem voie să avem activitate la birouri, pentru că aşa cum sună ordinul acum ni se spune doar că se închide activitatea teatrelor şi a cinematografelor, fără să se menţioneze că e vorba doar de activitatea cu publicul. Vom afla şi vom merge mai departe", a afirmat managerul.

Ţepuş a spus că actorii vor trebui să vadă cum îşi vor desfăşura activitatea în continuare.

"E o incertitudine pe care o traversăm cu toţii şi care nu ne face bine. Pe lângă spaime, avem şi acest tip de incertitudini. Următoarea întrebare care se pune este ce vom face noi, ca instituţie, în continuare, ce tip de activităţi, pentru că acele activităţi ZOOM din martie nu cred că vor mai avea atâta succes cum au avut la începutul pandemiei, când toţi sperau că vom depăşi cât de repede se poate această perioadă", a mai arătat managerul.

Ea a afirmat că autorităţile ar trebui să se gândească la specificitatea fiecărei profesii atunci când iau anumite decizii.

"Atunci când fac un ordin, oricare ar fi, ideal ar fi să se gândească şi la specificitatea fiecărei profesii, iar specificul profesiei noastre este ca şi la momentul 1 septembrie. Degeaba au deschis la 1 septembrie, pentru că noi nu am putut deschide cu adevărat decât pe la 20 septembrie", a declarat managerul.

Ţepuş a spus că în ţară "sunt foarte puţini, spre deloc, actori bolnavi de COVID".

"S-au îmbolnăvit acolo unde nu s-au păstrat măsurile de siguranţă. Din câte cunosc, foarte mulţi actori nu s-au îmbolnăvit şi nici spectatori", a mai menţionat managerul Teatrului Nottara. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...