Marius Manole a apelat la fasting. Actorul nu a mai mâncat de 40 de ore: „Ține-o tot așa și te va lua vântul”

Marius Manole a apelat la fasting. Actorul nu a mai mâncat de 40 de ore: „Ține-o tot așa și te va lua vântul”

Se spune că postul intermitent face minuni pentru organism. Metoda de slăbit tot mai la modă a fost adoptată și de Marius Manole. Îndrăgitul actor a luat lumea prin surprindere în momentul în care a anunțat că ține post intermitent.

Marius Manole FOTO Inquam Photos Octav Ganea

Actorul a postat pe pagina sa de socializare un mesaj prin care își anunță urmăritorii că în ultimele 40 de ore nu a mâncat nimic.

40 de ore de fasting ( fără mâncare). Doar apă, ceai și cafea fără zahăr. Încă sunt bine și energic. Wooooow. Dacă nu leșin diseara la spectaco( că vreau să merg și la sală), poate fac 72 de ore. La mine e pentru prima oară. Voi aveți experiențe în acest sens?”, și-a întrebat actorul fanii.

Mesajele de susținere nu au întârziat să apară. dar au fost persoane care l-au avertizat că nu e indicat să meargă la sală: „Felicitări! Nu e greu, e sănătate curată. Nu se recomandă sport în aceste zile. Doar mers lejer, plimbare și mișcare ușoară”, „Da. Trei zile în cap (fără sală sau efort fizic extrem). Cred că aș mai fi rezistat, dar am fost sfătuită insistent să renunț la astfel de experimente”, „Ai grija....e prea mult din prima și la consumul pe are-l ai pe scenă.. Părerea mea!”,Ține-o tot așa și te va lua vântul” sau „Mai cu blândețe, pentru corpul dvs, să nu ajungeți la urgențe. Perioada este nepotrivită, mai degrabă ar trebui să consumați proteine de calitate”.

Daniela Nane nu s-a mai putut opri

Printre cei care i-au răspuns lui Marius Manole și află și îndrăgița actriță Daniela Nane, soția lui Axdrian Cioroianu, fost ministru de Externe: „Da, 17 zile doar cu apă. Mi-am propus doar 14 zile, dar nu m-am putut opri”. Mesajul postat de aceasta i-a făcut curioși pe internauți care au întrebat-o dacă nu s-a simțit rău. „Primele 4 zile au fost mai grele, pe urma beam apă când mi-era foame, dimineața nu mă ridicam brusc din pat. Pe urmă nici nu mai simți nevoia să mănânci. În ziua a 18-a am mâncat o portocala la 11 și un avocado la 15, atât”, a spus Daniela Nane.

Postul intermitent, o dietă mortală? Crește riscul de deces prematur STUDIU

Un studiu recent arată că postul intermitent, o dietă populară în întreaga lume, are avantaje pe termen scurt, dar este asociat cu un risc crescut de mortalitate.

Privarea de mâncare într-un anumit interval de timp este văzută drept o practică benefică și a devenit o dietă foarte populară în ultimii ani. Postul intermitent diferă de alte diete prin faptul că, de cele mai multe ori, nu există alimente restricţionate sau eliminate. În timpul regimului, poţi mânca orice doreşti, cu condiţia ca acest lucru să se întâmple într-un anumit interval de timp.

Astfel, adepții acestei diete mănâncă una sau cel mult două mese într-un interval de câteva ore din cele 24 de ore ale zilei. De obicei, persoanele care țin acest post (fasting) lasă un interval de 16 ore fără mâncare și mănâncă în timpul celorlalte opt ore rămase dintr-un interval de 24 de ore. Există și extreme precum intervalul de patru ore cu mâncare și 20 de ore fără.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”