Mark Zuckerberg discută la Berlin cu oficiali germani despre discursul xenofob de pe Facebook la adresa refugiaților

Mark Zuckerberg discută la Berlin cu oficiali germani despre discursul xenofob de pe Facebook la adresa refugiaților

Fondatorul și directorul executiv al rețelei de socializare Facebook, Mark Zuckerberg, a sosit la Berlin unde participă la o serie de dezbateri privind combaterea xenofobiei și a mesajelor de ură în mediul online pe fondul afluxului de refugiați pe teritoriul Germaniei, scrie DPA. Zuckerberg discută joi după-amiază despre criza refugiaților pe teritoriul european cu șeful de cabinet al Cancelariei germane, Peter Altmaier.

Afluxul a peste 1 milion de migranți care au ajuns în Germania în 2015 a copleșit autoritățile locale germane și a alimentat extremismul facțiunilor de dreapta care exprimă puncte de vedere radicale pe rețelele de socializare.

Cei de la Facebook au fost de acord în decembrie 2015 să se supună legislației germane privind mesajele xenofobe, care instigă la ură, pe site-urile sale din Germania. Anterior guvernul german își exprimase nemulțumirea că Facebook reacționează prea lent la mesajele xenofobe și de ură postate pe rețeaua de socializare.

După întâlnirea cu Peter Altmaier, Zuckerberg va discuta cu experți în conținut digital la Facebook Innovation Centre din Berlin, după care va fi recompensat cu o distincție din partea grupului media Axel Springer. Directorul trustului Axel Springer, Mathias Doepfner, a lăudat reușita lui Zuckerberg privind crearea celui mai important canal de comunicare al unei generații, Facebook.

Vineri, șeful Facebook va discuta cu publicul la Primăria din Berlin, unde va răspunde întrebărilor din partea celor prezenți.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Rusu, solistul hitului „Iarba verde de acasă“, va sta în închisoare trei ani VIDEO

2 „Era ciufulit și nearanjat, m-a luat în brațe, mă mângâia și mă pupa” / Dezvăluirile fără perdea ale amantei lui Ludovic Orban

3 VIDEO Priviți ce face vietnamezul ăsta într-o fabrică din Cluj

4 Cântărețul Mircea Rusu a fost încarcerat / El este autorul hitului „Omul bun și pomul copt”

5 Foarte interesant! / De ce a venit șeful KazMunaiGaz, patronul Rompetrol, în România