Mark Zuckerberg își cere iertare pentru diviziunile create de activitatea sa

Fondatorul și CEO-ul Facebook Mark Zuckerberg și-a cerut iertare sâmbătă pentru modul în care activitatea sa a fost folosită pentru a diviza oamenii, într-o postare pe Facebook la sfârșitul sărbătorii evreiești a ispășirii Iom Kippur, informează Reuters.

"Pentru felul în care activitatea mea a fost folosită pentru a diviza oamenii mai degrabă decât a ne aduce împreună, îmi cer iertare și mă voi strădui să lucrez mai bine", a scris Zuckerberg în postarea citată.

Fondatorul Facebook nu a precizat însă și la ce se referă în acest mesaj, scris într-un context în care Facebook și alți giganți ai tehnologiei sunt plasați sub o monitorizare sporită, pe fondul unei anchete americane privind o potențială implicare a Rusiei în campania pentru alegerile prezidențiale din SUA în 2016.

Facebook a indicat la 6 septembrie că a descoperit că un operator localizat în Rusia a plătit publicitate de 100.000 de dolari care promova mesaje politice și sociale divizatoare în timpul campaniei pentru Casa Albă.

Compania a anunțat că 3.000 de reclame și 470 de conturi și pagini "false" au răspândit opinii divizatoare pe teme precum imigrația, rasa și drepturile homosexualilor.

Facebook a lansat o reformă asupra modului în care prezintă reclamele politice, după ce parlamentarii americani au amenințat că vor reglementa felul în care cel mai important actor din social media promovează reclamele politice mascate în timpul campaniilor electorale.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Rareș Bogdan îi dă în vileag: Ciuma Roșie a simțit mirosul miliardelor de la UE, de aceea vrea dărâmarea Guver…

2 VIDEO După interviul ăsta, Toader ar trebui chemat la DNA! Despre cum l-au sechestrat Dragnea, Tăriceanu și Dă…

3 Document / Un studiu care aruncă în aer 3 luni de exagerări: Cei care sunt asimptomatici nu-i pot contamina pe c…

4 Record mondial / Acest primar PSD primește salariu, pensie, pensie specială de parlamentar și pensie specială de…

5 Mare dreptate are omul ăsta!

recomandări

Te ia DNA: Sorin Tilihoi

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Inspirație de weekend