Marks & Spencer intenționează să închidă magazinele din România

Marks & Spencer intenționează să închidă magazinele din România

Retailerul britanic Marks & Spencer (M&S) a anunțat marți închiderea a peste 100 de magazine din întreaga lume, dintre care șase sunt în România, informează Bloomberg.

Concret, Marks & Spencer intenționează să închidă 60 de magazine din Marea Britanie și să se retragă din 10 țări, inclusiv din România.

"Propunem închiderea tuturor celor 53 de magazine proprii de pe zece piețe, inclusiv 10 magazine în China, șapte în Franța, precum și toate magazinele noastre din Belgia, Estonia, Ungaria, Lituania, Olanda, Polonia, România și Slovacia. În consecință, astăzi am demarat consultările cu 2.100 de angajați în legătură cu aceste închideri", se arată într-un comunicat de presă al grupului M&S.

Marks & Spencer are șase magazine proprii în România, patru în București și câte unul în Iași și Constanța.

Potrivit informațiilor furnizate de companie, grupul urmează să înceapă marți consultările cu cei 101 angajați din România pe marginea propunerilor.

"Aceste sunt decizii dure dar vitale pentru construirea unui M&S mai simplu și mai relevant, concentrat pe livrarea unor randamente sustenabile", a declarat directorul general Steve Rowe.

Separat, Marks & Spencer a raportat o scădere de 19% a profitului operațional în primul semestru, până la 231,3 milioane de lire sterline, la o cifră de afaceri constantă.

La începutul acestui an, Steve Rowe l-a înlocuit pe Marc Bolland în funcția de CEO al Marks & Spencer și imediat a început să ia măsuri pentru a restructura grupul britanic care a început să aibă probleme atât pe piața internă cât și în străinătate.

AGERPRES/ (AS-autor: Constantin Balaban, editor: Andreea Marinescu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa arată decăderea unei dive...

2 Scandalul falsului sex oral / „Nu este o gogoriță de cancan, este real și s-ar putea să se transforme într-o che…

3 Regele proștilor și-a băgat partidul în faliment! / Ponta pierde și salariul și Tesla X de 130.000 de euro de l…

4 AUDIO „Vin și te iau din pat și acolo la tine, de față cu mumă-ta și cu tac-tu, îți tai capu’!”

5 Nicio surpriză! Mihaela Rădulescu „rupea paturile” încă de tinerică!