Maroc: Cutremur puternic a zguduit centrul țării în cursul nopții Video

Maroc: Cutremur puternic a zguduit centrul țării în cursul nopții Video

Risc Seismic

Marocul a fost lovit de un cutremur puternic în cursul nopții de vineri spre sâmbătă, au fost raportate pagube materiale în mai multe orașe, dar autoritățile nu au raportat victime, scrie AFP, scrie Agerpres.

Richter FOTO: Shutterstock

Cutremurul cu magnitudinea de 6,8 pe scara Richter a avut epicentrul în aproprierea orașului Marrakech, la 320 de kilometri sud de capitala Rabat, potrivit Institutului American de Geofizică (USGS)

Centrul Național de Cercetare Științifică și Tehnică (CNRST), cu sediul la Rabat, a precizat, la rândul său, că seismul a avut o magnitudine de 7 grade pe scara Richter și epicentrul său a fost situate în provincial Al-Haouz.

Imaginile care circulă pe rețelele sociale arată că în urma cutremurului au rezultat mai multe pagube materiale, fără ca autoritățile să raporteze victime.

Cutremurul a fost resimțit la Rabat, Casablanca și Essaouira fapt ce a creat panică în rândul populației. Mulțimi de persoane au ieșit pe străzile acestor orașe, temându-se că locuințele se vor prăbuși. "Nu sunt prea multe pagube, mai multă panică. În timpul cutremurului s-au auzit ţipete.

Oamenii sunt în pieţe, în cafenele, preferă să doarmă afară. Sunt bucăţi din faţade care au căzut", a declarat pentru AFP un locuitor din Essaouira, la 200 de kilometri vest de Marrakech, scrie Agerpres. Cutremurul a fost înregistrat la scurt timp după ora locală 23.00, mai exact la 22.11 GMT. Adâncimea cutremurului a fost estimată la 18,5 kilometri, potrivit USGS.

Sursa: adevarul.ro

Risc Seismic


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?