Marocul s-a calificat în premieră în sferturi, după ce a învins Spania la loviturile de departajare

Marocul s-a calificat în premieră în sferturi, după ce a învins Spania la loviturile de departajare

Selecţionata Marocului s-a calificat în premieră în sferturile de finală ale Cupei Mondiale de fotbal din Qatar, după ce a învins echipa Spaniei cu 3-0 la loviturile de departajare.

Marocanii, surpriza campionatului FOTO Profimedia

Campioana mondială din 2010 a părăsit Cupa Mondială la fel ca în urmă cu patru ani, când era eliminată în optimi de Rusia, tot la loviturile de departajare (3-4).

Spania a început turneul final din Qatar fulminant, 7-0 cu Costa Rica, dar l-a încheiat în genunchi, fiind eliminată de Maroc, după ce pierduse şi în faţa Japoniei (1-2), în ultimul meci din grupă.

Echipa antrenată de Luis Enrique a dezamăgit crunt, făcând unul dintre cele mai slabe meciuri din ultima vreme, fapt confirmat de statistica la finalul primei reprize: cu doar un şut la poartă, a fost cea mai slabă repriză pentru ''La Roja'' la Cupa Mondială începând din 1966.

Ibericii au avut o posesie covârşitoare, însă nu au pus decât arareori în pericol poarta lui Bounou, portarul echipei Sevilla.

Marocanii, care au făcut un joc defensiv cvasiperfect, au avut prima ocazie a partidei, însă Hakimi a trimis peste poartă din

lovitură liberă de la 20 de metri (12).

La poarta cealaltă, Asensio (26) s-a demarcat bine în careu, dar a şutat în plasa laterală.

''Leii din Atlas'' au mai avut două situaţii notabile în prima parte, dar şutul lui Mazraoui (33), de la 25 de metri, a fost prins de Unai Simon în doi timpi, iar Aguerd a reluat peste poartă la centrarea lui Boufal (42).

În repriza a doua, Bounou a respins şutul expediat din unghi de Olmo (54), goalkeeper-ul intervenind şi la lovitura liberă bătută cu efect de acelaşi Olmo la bara a doua (90+5).

În prelungiri, marocanii au avut câteva contre bune, cea mai periculoasă consumându-se în min. 104, când Cheddira a şutat slab, pe direcţia lui Unai Simon, după o pasă remarcabilă a lui Ounahi.

Spania putea câştiga la ultima fază, însă voleul lui Sarabia, abia intrat, a şters bara a doua (120+3).

Spaniolii au fost catastrofali la loviturile de departajare, unde Bounou a apărat şuturile lui Soler şi Busquets, iar Sarabia a trimis în bară. Marocanii au făcut diferenţa prin Abdelhamid Sabiri, Hakim Ziyech şi Achraf Hakimi, având şi o lovitură ratată (Badr Benoun).

Gavi, la 18 ani şi 123 de zile, a devenit cel mai tânăr jucător care evoluează într-un meci din faza eliminatorie a Cupei Mondiale de la Pele, în finala CM 1958 (17 ani şi 249 de zile).

Africanii au trecut de grupe la Cupa Mondială doar pentru a doua oară, prima oară fiind în 1986.

Marocul rămâne neînvinsă cu antrenorul Walid Regragui pe banca tehnică, tehnicianul fiind instalat în septembrie. Echipa a primit un singur gol de atunci, în ultimul meci din grupă, cu Canada (2-1).

În sferturile de finală, Marocul va juca împotriva învingătoarei dintre Portugalia şi Elveţia (marţi, Lusail Stadium - Al Daayen, 21:00), meciul fiind programat pe 10 decembrie.

Maroc - Spania 0-0, după prelungiri; 3-0, la loviturile de departajare

Au executat în ordine loviturile de departajare: Abdelhamid Sabiri 1-0 (gol), Pablo Sarabia 1-0 (ratare - bară), Hakim Ziyech 2-0 (gol), Carlos Soler 2-0 (ratare - apără Yassine Bounou), Badr Benoun 2-0 (ratare - apără Unai Simon), Sergio Busquets 2-0 (ratare - apără Yassine Bounou), Achraf Hakimi 3-0 (gol).

Doha, Education City Stadium: 44.667 spectatori

Cupa Mondială 2022 - optimi

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...