Marocul va trimite Ucrainei piese de schimb pentru tancurile T-72

Marocul va trimite Ucrainei piese de schimb pentru tancurile T-72

Marocul va furniza piese de schimb pentru tancurile T-72 Ucrainei la insistențele SUA, relatează publicația Africa Intelligence.

Vehiculul blindat T-72. Foto: Arhivă

Marocul pare să fi hotărât să furnizeze componente pentru Ucraina. În luna martie, țara africană s-a abținut de la votul rezoluției ONU de condamnare a războiului declanșat de președintele rus Vladimir Putin. Ulterior s-a abținut din nou în luna noiembrie, când a avut loc un vot pentru a solicita Rusiei să plătească despăgubiri de război Ucrainei.

Marocul este un centru comercial și logistic din ce în ce mai însemnat. Din acest motiv Moscova, conform Moscow Times, a încercat să convingă guvernul de la Rabat să ofere aeroportul din Casablanca pentru înființarea unui terminal ad-hoc pentru gestionarea mărfurilor destinate Rusiei și pentru achiziții de la terți. Însă, țara africană s-a împotrivit.

Conform publicației Africa Intelligence, în urma presiunii diplomatice americane, Marocul va furniza piese de schimb pentru tancurile T-72.

În cel mai mare secret, Washington a reuşit să convingă Rabat să livreze piese de schimb pentru vehiculele blindate T-72 la Kiev”, potrivit publicației.

Vehiculul blindat T-72 este produs în epoca sovietică și este unul dintre principalele tancuri ale forțelor ucrainene. După debutul războiului, Polonia a trimis 240 de T-72 Ucrainei, Cehia a contribuit cu 40 de tancuri și Slovenia a furnizat și ea în luna noiembrie.

Marocul dispune de câteva zeci de tancuri pe care le-a cumpărat din Belarus între 1999 și 2001. În anul 2015, guvernul ucrainean prin compania de stat Ukroboronprom, a cerut Marocului piese de schimb pentru tancuri.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Israelul retrage din serviciu bateriile sale de rachete Patriot. Cum explică experții decizia și ce se poate întâmpla cu ele

2 Misterul bărbatului răpit din parcarea Cortina Residence din Sectorul 1

3 Nu are noroc în dragoste și a ieșit cu 6 bărbați în 7 luni ca să-și găsească „jumătatea”

4 VIDEO „Femeile din România și cele din Italia sunt foarte diferite”

5 Știați cine sunt persoanele care inspectează Sfântul Mormânt încă din Vinerea Mare, înainte de miracolul Luminii Sfinte?