Marș de protest împotriva monarhiei britanice, la Dublin

Marș de protest împotriva monarhiei britanice, la Dublin

Un marș de protest a fost organizat în capitala Irlandei, chiar în ziua în care la Londra a avut loc înmormântarea reginei Elisabeta a II-a.

Marș de protest împotriva monarhiei britanice, la Dublin FOTO AGERPRES

În timpul marșului de protest, un sicriu pe care scria "RIP British Empire" (Odihnească-se-n pace imperiul britanic) a fost aruncat în râul care traversează centrul Dublinului, potrivit Agerpres.

Anti Imperialist Action Ireland a declarat că acest gest reprezintă recrearea unui acțiuni a fostului lider socialist James Connolly, din 1897. Atunci, fostul lider socialist a făcut un gest asemănător în timpul vizitei în Dublin a reginei Victoria.

Marșul de luni după-amiază din capitala Irlandei a fost prezent ca un gest de protest "împotriva venerării slugarnice a monarhiei engleze de către clasa conducătoare a unui stat liber". Protestatarii s-au opus și coborârii în bernă a drapelului irlandez.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...