Marș de protest în semn de solidaritate cu poporul palestinian, în centrul Bucureștiului

Marș de protest în semn de solidaritate cu poporul palestinian, în centrul Bucureștiului

Asociația Comunității Palestiniene din România a obținut avizele necesare desfășurării unui „Marș de protest împotriva uciderii în masă de către Israel a civililor din Fâșia Gaza”. Marșul va avea loc sâmbătă, de la ora 12:30 și va începe de la Fântâna de la Universitate.

FOTO Inquam Photos / George Călin

Marșul de protest, organizat de Asociația Comunității Palestiniene, va începe de la Fântâna de la Universitate spre Bd. Regina Elisabeta - Calea Victoriei - Bulevardul Națiunilor Unite cu punct final alveola centrală a Parcului Izvor, potrivit datelor publicate de organizația Solidaritate România Palestina. De la ora 13:00 se va pleca din punctul amintit, iar până la ora 15:00 se va desfășura un miting în alveola centrală a Parcului Izvor.

Manifestația publică se desfășoară la îndemnul „Jalya Palestina”, Asociația Comunității Palestiniene din România, iar organizatorii cer „Libertate, justiție și pace pentru poporul palestinian!”.

Potrivit descrierii evenimentului, organizatorii „fac un apel tuturor românilor la solidaritate cu cele peste două milioane de oameni Fâșia Gaza, cel mai mare lagăr de concentrare din istorie, care se află, de aproape o luna de zile, sub bombardamentele și asalturile forțelor de ocupație israeliene.”

Mâine se împlinește o lună de când membrii grupării teroriste Hamas au răpit sute de israelieni și a fost declanșat războiul între Fâșia Gaza și Israel.

Ultimul bilanț al Ministerului Sănătății al Hamas, de joi, arăta că peste 9.000 de persoane au fost ucise în Fâșia Gaza, de la începutul războiului cu Israelul. Dintre acestea 3.760 sunt copii, potrivit AFP. Cel puțin 32.000 de oameni sunt răniți de când au început bombardamentele în Gaza, potrivit sursei citate anterior.

Pe de altă parte, 242 de persoane ar fi ținute în captivitate de cei din gruparea teroristă Hamas, potrivit ultimului bilanţ al Israelului.

Punctul de trecere al frontierei dintre Fâșia Gaza și Egipt a fost deschis de trei zile pentru evacuări limitate, iar miercuri și joi au fost evacuați circa 700 de cetățeni străini, potrivit oficialilor de frontieră.

Afis al marșului de solidaritate cu poporul palestinian - Foto Facebook

Afis al marșului de solidaritate cu poporul palestinian - Foto Facebook

Ce solicitări au cei de la Asociația Comunității Palestiniene

Nu este primul miting organizat în semn de solidaritate cu poporul palestinian. Și acum două săptămâni, pe 21 octombrie , cei de la această asociație au organizat un miting. De asemenea, un miting pentru susținerea palestinienilor a fost organizat la sediul Ambasadei Statului Palestina din Capitala României pe 20 octombrie.

Măsurile de securitate pentru mai multe obiective din București au fost sporite în acest context.

În mai multe țări au avut loc astfel de manifestații de susținere a palestinienilor, iar unele dintre ele au avut parte de incidente.

Cei de la Asociația Comunității Palestiniene vor următoarele lucruri, potrivit paginii de Facebook a evenimentului :

1. Încetarea bombardamentelor și retragerea armatei israeliene din Fâșia Gaza;

2. Ridicarea blocadei ilegale asupra Fâșiei Gaza;

3. Încetarea ocupației Cisiordaniei, inclusiv Ierusalimul de Est;

4. Abolirea regimului de apartheid;

5. Punerea în aplicare a rezoluțiilor ONU;

6. Recunoașterea de către Israel a dreptului la existență a poporului palestinian și a Statului Palestina.

Până acum s-au arătat interesați aproape 200 de oameni de marșul de protest, iar 134 de persoane au confirmat pe Facebook participarea.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB

5 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?