"Marșul chitarelor" și concert acustic, la doi ani de la incendiul din Clubul Colectiv

"Marșul chitarelor" și concert acustic, la doi ani de la incendiul din Clubul Colectiv

"Marșul chitarelor" și două zile de concerte la Arenele Romane, evenimente organizate de Asociația Colectiv GTG 3010, marchează doi ani de la incendiul din 30 octombrie 2015.

Sursa foto: Asociatia Colectiv GTG 3010 / Facebook

"Vineri, 27 octombrie, la ora 18,00, ne strângem în parcul din fața magazinului Unirea, de unde vom pleca la ora 19,00 într-un marș al aducerii aminte. Punctul final va fi Colectiv. Aici vă așteptăm pe cei care puteți să veniți cu chitara. Vrem să cântăm toți, pentru ei, pentru cei 65 de tineri, care în urma incendiul din 30 octombrie 2015 au plecat spre ceruri pe note de chitară", a informat asociația, prin intermediul unui comunicat de presă.

La ora 22,33, cei prezenți vor interpreta piesele "Back to life" (Goodbye to Gravity), "Exercițiu" (Valeriu Sterian), "Vinovații fără vină" (Pasărea Colibri), pe pagina de Facebook a evenimentului fiind indicate și tabulaturile.

"Duminică, 29 octombrie, vom avea o seară de reunire a celor care au suferit, a celor care au ajutat, a celor care ne-au fost alături. Începând cu ora 18,00 vom asculta muzică interpretată, la Arenele Romane, de Orchestra Medicilor București 'Dr. Emil Nichifor'", a precizat sursa citată.

Luni, de la ora 18,00, tot la Arenele Romane, va avea loc un concert acustic susținut de formațiile "Subcarpați", "Coma", "Luna Amară", "Cred că sunt Extraterestru", "Gray Matters", "Days of Confusion", "Pixels", "Breathelast", "Jinxy Von Ders".

Conform unui comunicat transmis de asociație pe 4 octombrie, fondurile și donațiile obținute vor fi folosite atât în beneficiul victimelor din Colectiv, la decontarea tratamentelor și a facturilor medicale, cât și pentru organizarea evenimentului de anul viitor, dorindu-se ca "#3010 Festival" să fie realizat an de an. Prețul unui bilet va fi de 50 de lei. Biletele vor putea fi achiziționate în avans de pe site-ul www.iabilet.ro sau la intrare, în ziua evenimentului, în limita locurilor disponibile.

Brigada Rutieră a Municipiului București a informat că "Marșul chitarelor" va avea loc pe traseul Parc Unirii (trotuarul dinspre magazinul Unirea), traversarea intersecției dintre Bd. I.C. Brătianu și Bd. Unirii — Pod Șerban Vodă — Splaiul Unirii — Str. Bucur — Piața Bucur. Traficul rutier va fi închis și reluat progresiv pe traseul de desfășurare a marșului comemorativ.

Între orele 20,00 — 23,00, în Piața Bucur, în funcție de numărul de participanților, se va restricționa progresiv traficul rutier pe: Str. Bucur, Str. Între Gârle, Str. Verzișori și străzile care converg spre Piața Bucur. Brigada Rutieră București solicită conducătorilor de autovehicule să evite deplasarea în zonă, să circule cu maximă atenție și să respecte semnalele polițiștilor rutieri.

Asociația Colectiv GTG 3010 este o organizație neguvernamentală, non-profit, apolitică și independentă. Este singura asociație înființată de cei care au avut de suferit în mod direct în urma incendiului din Clubul Colectiv din data de 30 octombrie 2015 și este formată din 100 de membri.

Principalul scop al asociației este acela de a acorda ajutor marilor arși ai României. Ea îi va sprijini financiar pe cei care au suferit arsuri grave și sunt în procesul de refacere și de reintegrare socială. De asemenea, va sprijini victimele abuzurilor statului și pe cele din accidente și incendii, atât din punct de vedere medical, cât și juridic.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina