Martin Schulz către Viktor Orbán: Cine nu primește refugiați nu primește nici subvenții

Liderul social-democraților germani, Martin Schulz, a declarat marți că, dacă va fi ales cancelar, va pleda ca Uniunea Europeană să taie subvențiile țărilor care refuză să primească refugiați, informează Politico.eu.

'Cu mine în funcția de cancelar... nu vom accepta ca solidaritatea ca principiu să fie pusă sub semnul întrebării', a declarat Schulz marți la o conferință a unui grup de lobby în domeniul afacerilor care are legături cu partidul său.

Schulz, candidatul Partidului Social-Democrat (SPD) la postul de cancelar al Germaniei la scrutinul legislativ din septembrie, a declarat că afluxul de refugiați către continentul european în ultimii ani 'nu este o problemă germană, ci o provocare europeană'.

Comentariile sale intervin după ce Comisia Europeană a anunțat marți declanșarea procedurii de infringement (încălcarea prevederilor tratatelor Uniunii Europene) împotriva a trei state membre — Cehia, Polonia și Ungaria — care nu au respectat deciziile Uniunii Europene privind redistribuirea solicitanților de azil între țările membre. Lideri est-europeni, îndeosebi premierul ungar Orbán, s-au pronunțat în repetate rânduri împotriva planului de redistribuire al UE.

Luni, Orbán a declarat în fața parlamentului de la Budapesta că țara sa 'nu va ceda șantajului de la Bruxelles și va respinge cotele obligatorii de redistribuire a refugiaților'. Replica lui Schulz nu a întârziat să vină, el remarcând în discursul său de marți: 'Domnul Orbán spune 'asta-i o problemă germană'. Permiteți-mi să fiu cât se poate de clar: Când vine vorba despre politica agricolă, răspunsul este mereu 'da, vă rugăm'. Când vine vorba despre subvenții, răspunsul este mereu 'da, vă rugăm'. Iar când vine vorba despre solidaritate în politica privind refugiații, răspunsul este 'mulțumim, dar nu' — așa ceva este inacceptabil'.

Politico amintește că Polonia și Ungaria se numără printre cei mai importanți destinatari de fonduri europene, în timp ce Germania este cel mai mare contributor net la bugetul Uniunii Europene.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Record mondial / Acest primar PSD primește salariu, pensie, pensie specială de parlamentar și pensie specială de…

2 VIDEO După interviul ăsta, Toader ar trebui chemat la DNA! Despre cum l-au sechestrat Dragnea, Tăriceanu și Dă…

3 ALERTĂ Proiect de lege scandalos inițiat de Jandarmerie: vrea să interzică acoperirea feței la mitinguri, prec…

4 VIDEO Pofteau și ei la o muie, amărâții! / Echipaj de Poliţie Locală, filmat noaptea cu o prostituată într-o par…

5 LIVE Președintele Trump anunță mobilizarea armatei pentru stoparea revoltelor și jafurilor care au cuprins Ame…

recomandări

Te ia DNA: BĂDULESCU ALINA

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Trucurile astea cu cărți sfidează gravitația