Mărturia echipajului Bradley care a învins în luptă un tanc avansat al Rusiei: „Am tras cu tot ce am putut” FOTO VIDEO

Mărturia echipajului Bradley care a învins în luptă un tanc avansat al Rusiei: „Am tras cu tot ce am putut” FOTO VIDEO

Armata ucraineană a publicat o fotografie cu echipajul ucrainean și vehiculul Bradley care au ieșit învingători din încleștarea cu unul dintre cele mai bune tancuri ale Rusiei. Aceștia au oferit o mărturie despre cum au reușit să scoată din joc tancul rusesc, citată de Forbes.

O înregistrare video cu confruntarea dramatică dintre un vehicul de infanterie Bradley și un tanc blindat T-90M a devenit virală la începutul acestei săptămâni. Este un model de tanc despre care președintele rus Vladimir Putin spunea odată că este „cel mai bun din lume”.

Ministerul ucrainean al Apărării a publicat vineri o poză cu echipajul ucrainean M2A2 Bradley care a câștigat această încleștare.

„Toată lumea a văzut imaginile modulului în care un vehicul de luptă Bradley distruge un tanc rusesc T-90M revoluționar. Totuși, nimeni nu a văzut încă cum arată acești războinici cu nervi tari și sete de victorie", a scris Brigada mecanizată 47 din Ucraina într-o postare pe Telegram alături de fotografie.

Aceștia sunt Serhii, în stânga, și Oleksandr, în dreapta. Înainte de război, unul era profesor, iar celălalt era inginer de motociclete, conform unei traduceri a postării.

„Iar acum este o echipă puternică, a cărei forță constă în sinergie”, se arată în mesajul Brigăzii 47.

Înfruntarea dintre o pereche de vehicule de luptă ale infanteriei ucrainene M-2 Bradley și un tanc rusesc T-90, mai puternic înarmat și blindat, la Stepove, în afara Avdiivka, în nord-estul Ucrainei, putea să se încheie dezastruos pentru echipajele ucrainene, a relatat Forbes.

Mărturia echipajului M-2 a fost difuzată de programul ucrainean TCH și tradusă de @wartranslated. „Am tras cu tot ce am putut. La început cu gloanțe anti-blindaj. După care am început să avem probleme”, a declarat Serhii, artileristul.

Acest blindaj, plus tunul principal de 125 de milimetri face ca acest tanc să fie un adversar redutabil pentru un M-2, cu tunul său mai mic și un blindaj mult mai subțire, notează Forbes.

În ciuda faptului că își terminase pregătirea în Germania pe Bradley cu doar câteva săptămâni înainte, Serhii, anterior infanterist pe frontul din Zaporojie (sud), s-a adaptat rapid. „Mi-am amintit totul. Cum să lovesc și unde”, a spus el, comparând operarea unui M-2 cu jocurile video.

Incapabil să penetreze blindajul gros al tancului T-90-ul de 51 de tone, Serhii i-a țintit sistemul optic fragil. „Am început să îl orbesc ca să nu poată pleca”.

Imagini dramatice din drone ale încleștării surprind ceea ce s-a întâmplat în continuare. Insistând, Serhii a declanșat o parte din blindajul reactiv exploziv al tancului și i-a distrus sistemul optic.

Cu turela învârtindu-se, tancul a scăpat de sub control - și a intrat într-un copac. Cei trei membri ai echipajului tancului au ieșit. Se pare că unul dintre ei, șoferul, a fost capturat. Ulterior, o dronă ucraineană FPV i-a dat lovitura finală.

„Nu pot exprima ce a însemnat să am un tanc în vizor”, a povestit Serhii, care a mărturisit că în timpul instruirii s-a temut de această situație și chiar asta s-a întâmplat, a avut de înfruntat un tanc, și de foarte aproape. Misiunea lor în acea zi a fost să sprijine infanteria din tranșee.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat