Mărturia unei femei violate și torturate de ruși: „O să scoatem ucraineanca din tine"

Mărturia unei femei violate și torturate de ruși: „O să scoatem ucraineanca din tine"

O femeie de 52 de ani a declarat că a fost abuzată fizic și sexual de soldați ruși în timpul ocupației regiunii Izium, oferind astfel încă o mărturie directă a unor presupuse crime de război.

Mărturia unei femei torturate de ruși / Foto Arhivă

Alla a oferit ziarului The Washington Post o descriere detaliată a ceea ce s-a întâmplat în cele 10 zile de captivitate din luna iulie, în care a fost bătută, violată și torturată. De teamă că nu va supraviețui, femeia a spus că a scrijelit numele ei și detalii despre ceea ce i s-a întâmplat pe pereții magaziei în care a fost ținută, printre care și cuvintele „ȘOC ELECTRIC. DEZBRĂCATĂ. DUREROASĂ".

„M-am gândit că, dacă fiul meu m-ar căuta, ar putea găsi aceste scrieri și ar înțelege că am fost acolo și am murit acolo", a declarat ea.

Alla, care a cerut publicației să îi folosească doar prenumele, a declarat că ea și soțul ei, care a fost de asemenea ținut captiv și torturat, au fost interogați din cauza companiei de gaze pentru care lucrau și pentru că fiul lor lucra pentru serviciul de securitate internă din Ucraina.

The Post a vizitat locul în care ucraineanca a declarat că a fost reținută și a reușit să confirme unele aspecte ale relatării sale.

„O să scoatem ucraineanul din tine aici", a spus ea că au strigat soldații ruși.

De asemenea, ea a spus că un comandant rus i-a întrebat pe soldații ruși cine vrea să violeze primul, în timp ce ea striga „Nu mă atingeți!".

Alla a povestit și că a fost amenințată că va legată dezbrăcată și dusă în piața principală.

„Știi ce facem cu femeile ucrainene și cu mamele ofițerilor serviciului de securitate? Le legăm dezbrăcate în piața principală și le trimitem fiilor poze cu ele, ca să vadă ce le putem face părinților”, i-au spus rușii.

În tot acest timp, soțul ei se afla într-un garaj din apropiere. Alla a mărturisit că îl putea auzi strigând în timp ce soldații îl băteau. „La un moment dat, l-am auzit pe comandant spunându-i soțului meu că m-a violat și că ne-a plăcut la amândoi”, și-a amintit ea.

În plus, a precizat că odată i-a văzut pe bărbații care îl aduceau pe soțul ei înapoi în garaj, printr-o gaură din perete. El era bătut atât de rău, încât abia își mai putea ține echilibrul.

Camera de tortură din Izium / Foto: Evgeniy Maloletka/Associated Press via Yahoo News

Camera de tortură din Izium / Foto: Evgeniy Maloletka/Associated Press via Yahoo News

Povestea ei despre de viol și tortură este doar una dintre multe altele care descriu faptele comise de trupele rusești din Ucraina.

După ce trupele rusești s-au retras din Izium în septembrie, o investigație a Associated Press a identificat 10 locuri din oraș în care soldații ruși au torturat membri ai serviciilor ucrainene și civili. Oficialii ucraineni au declarat, de asemenea, că au descoperit o groapă comună care conținea cel puțin 440 de cadavre, dintre care unele prezentau semne de tortură, cum ar fi dovezi de frânghii legate în jurul mâinilor și gâturilor.

Anchetatorii însărcinați de ONU au concluzionat luna trecută că în Ucraina au fost comise crime de război îngrozitoare și că soldații ruși au comis violuri și torturi, inclusiv împotriva copiilor, iar în unele cazuri au pus familiile victimelor să privească, scrie Business Insider.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…